Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι προσφέρει το εισαγωγικό νέο MINI Countryman (+τιμή)

Ελλάδα 3:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι προσφέρει το εισαγωγικό νέο MINI Countryman (+τιμή)

ΝΕΑ

Τι προσφέρει το εισαγωγικό νέο MINI Countryman (+τιμή)

ΝΕΑ

Η καινούργια γενιά του MINI Countryman παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγο καιρό, με την πιο προσιτή εκδοχή του να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Το μάθαμε ως Countryman C, όπου το τρίτο γράμμα της λατινικής αλφαβήτου προσδιορίζει την ισάριθμη γενιά του μοντέλου. Η MINI, έδωσε προτεραιότητα στην αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του νέου μοντέλου της ωστόσο δεν αμελεί και αυτές με τον θερμικό κινητήρα.

Η βασική έκδοση των τελευταίων, αναφορικά με την ισχύ, είναι αυτή με τον τρικύλινδρο turbo βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος διαθέτει και σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt.

Ο θερμικός κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 156 ίππους/4.700 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 240 Nm/1.500-4.000 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος αποδίδει 19 ίππους, λειτουργεί ως γεννήτρια και συνδράμει τον τρικύλινδρο στην περίπτωση έντονης επιτάχυνσης. Αναφορικά με τις μπαταρίες του συστήματος έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 0,9 kWh.

Η μέγιστη ισχύς του συστήματος είναι 170 ίπποι και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 280 Nm.

Advertisement

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, το Countryman C επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 212 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στην μέση τυποποιημένη κατανάλωση τοι νέου μοντέλου της MINI κυμαίνεται μεταξύ 6,1-6,5 λίτρων/100 χλμ. (κατά «WLTP»), αναλόγως εξοπλισμού και διάστασης ελαστικών. Η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κυμαίνεται μεταξύ 138-146 γραμ./χλμ. (κατά «WLTP»).

Advertisement

Το νέο μοντέλο είναι κατά 13 εκατοστά πιο μακρύ και κατά οκτώ εκατοστά ψηλότερο από αυτό που αντικατέστησε και είναι πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό του, για τους επιβάτες του. Το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος είναι 20,2 εκατοστά.

Στην Ελλάδα, η τιμή πώλησης του MINI Countryman C με τον 1.5 TwinPower κινητήρα των 170 ίππων ξεκινά από τις 34.500 ευρώ.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To νέο MINI Countryman στην Ελλάδα (+τιμές)
Στα σκαριά το νέο, πεντάθυρο MINI Cooper
Τέλος εποχής για το MINI Clubman