Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο MINI Aceman

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο MINI Aceman

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο MINI Aceman

ΝΕΑ

Η γκάμα του MINI εμπλουτίζεται με μια νέα έκδοση, ένα μικρότερο και πιο προσιτό SUV με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες για μία νέα έκδοση του ΜΙΝΙ με την ονομασία Aceman που προσθέσει μία ακόμα επιλογή κάτω από Countryman.

Η βρετανική μάρκα κρατάει μυστικό αυτό το ηλεκτρικό SUV, μικρότερο από το Countryman, που θα έρθει το 2025, για να καλύψει το κενό που άφησε το Clubman.

Το νέο ΜΙΝΙ Electric είναι ήδη πραγματικότητα, όπως και το πρώτο Countryman με μηδενικούς ρύπους, αλλά μεσοπρόθεσμα θα έρθει ένα ακόμη μοντέλο και αυτό είναι ο κληρονόμος του Clubman.

Advertisement
Advertisement

Το οικογενειακό ΜΙΝΙ δεν ήταν ποτέ ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα του κατασκευαστή και τώρα ένας ηλεκτρικός διάδοχος είναι στα σκαριά για να πάρει τη θέση του.

Πρόκειται για το ΜΙΝΙ Aceman, μια πρόταση που μοιάζει με crossover και πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025. Μέχρι στιγμής υπήρχε μόνο η φήμη της ύπαρξης του μοντέλου, τώρα όμως έχουμε κάποιες πιο σαφείς λεπτομέρειες, ειδικότερα μετά την παρουσίαση του concept που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Advertisement

Το μήκος του θα φθάνει τα 4.079 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.754 εκατοστά και το μεταξόνιο θα είναι στα 2,606 μέτρα. Οι χώροι στο εσωτερικό πάντως θα είναι μεγαλύτεροι από το προηγούμενο Countryman με μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων για τους πίσω επιβάτες.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της χρήσης της πλατφόρμας του νέου MINI Cooper Electric (σε αντίθεση με την πλατφόρμα του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης), καθώς και της μετακίνησης των τροχών στις άκρες του αμαξώματος.

Advertisement

Μία από τις μεγάλες διαφορές μεταξύ του Aceman και του Countryman, εκτός από τον αυξημένο χώρο, είναι ότι το μικρότερο αδελφάκι δεν θα έχει τετρακίνητη έκδοση.

Το νέο MINI Aceman θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με 184 και 218 ίππους, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση John Cooper Works. Στόχος είναι να είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό οικογενειακό ΜΙΝΙ σε σχέση με το μεγάλο του αδελφό.

Advertisement

Η πρώτη από τις δύο εκδόσεις θα διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με μικτή χωρητικότητα 32,6 kWh και καθαρή ωφέλιμη χωρητικότητα 28,5 kWh, ενώ η δεύτερη θα είναι πιο ισχυρή και θα διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Cooper SE: 54,6 kWh μικτή και 49 kWh καθαρή ωφέλιμη.

Η αυτονομία δεν είναι ακόμα γνωστή αν και σύμφωνα με όλες στις ενδείξεις θα κυμαίνεται από 300 έως 450 χιλιόμετρα, ενώ και οι δύο θα μπορούν να επαναφορτιστούν στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Το ΜΙΝΙ Aceman θα κατασκευάζεται στην Κίνα, απ’ όπου θα φτάσει σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2025, οπότε και είναι προγραμματισμένο το λανσάρισμά του.

Συνεπώς, τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα πρέπει να γίνουν το αργότερο στα τέλη της επόμενης άνοιξης με την παραγωγή να ξεκινά το φθινόπωρο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι προσφέρει το εισαγωγικό νέο MINI Countryman (+τιμή)
Το Mini Cooper SE θα έχει και στιλ JCW
Στα σκαριά το νέο, πεντάθυρο MINI Cooper