Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μέλλον της Honda είναι γεμάτο εκπλήξεις

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μέλλον της Honda είναι γεμάτο εκπλήξεις

ΝΕΑ

Το μέλλον της Honda είναι γεμάτο εκπλήξεις

ΝΕΑ

Με δύο νέα πρωτότυπα η Honda παρουσιάζει τις πολύ ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές και τεχνολογικές της ιδέες για το άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Honda δείχνει να προχωρά δυναμικά προς το ηλεκτρικό της μέλλον, παρουσιάζοντας μια νέα γενιά αυτοκινήτων που σηματοδοτούν μία εντελώς νέα σχεδιαστική προσέγγιση.

Στη CES 2024 στο Λας Βέγκας, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε δύο πρωτοποριακές ιδέες που ενσαρκώνουν τις καινοτόμες σχεδιαστικές αρχές της Honda και τη δέσμευση για ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Το πρώτο concept, με την ονομασία Saloon, διαθέτει ένα κομψό, αιχμηρό εξωτερικό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα teaser που είδαμε φευγαλέα τον Δεκέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του διαθέτει ένα σφηνοειδές μπροστινό μέρος που περνάει ενιαία σε ένα πίσω μέρος σε στιλ fastback.

Εφοδιασμένο με ορθογώνια στοιχεία φωτισμού, το όχημα παρουσιάζει ένα νέο λογότυπο “H” που προορίζεται αποκλειστικά για τα EV, το οποίο τονίζεται από φωτεινά σχήματα με LED μπροστά και ένα ανανεωμένο λεκτικό σήμα της Honda στο πίσω μέρος.

Advertisement

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί μια μινιμαλιστική καμπίνα, η οποία προβάλλει μια ενιαία εκτεταμένη οθόνη που μοιάζει με την Hyperscreen της Mercedes-Benz, συνοδευόμενη από ένα τιμόνι τύπου yoke που ελέγχει ένα σύστημα steer-by-wire.

Advertisement

Με σπορ μπάκετ καθίσματα, που εφοδιάζονται με καμπυλωτές οθόνες στις πλάτες τους, και υλικά που προέρχονται από βιώσιμες πηγές σε όλο το μήκος τους, η Honda σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα μοντέλο παραγωγής που προέρχεται από το concept Saloon στη Βόρεια Αμερική μέχρι το 2026.

Η ιδέα του μίνι βαν Space-Hub, αν και εντυπωσιακή σε σχεδιασμό και ευρυχωρία, περιμένει το πράσινο φως για το αν τελικά θα βγει στην παραγωγή.

Κατασκευασμένο για να βελτιώσει την καθημερινή ζωή, προσφέρει άπλετο χώρο στην καμπίνα και εξαιρετική ορατότητα, υποδηλώνοντας μια πιθανή επιρροή στη σχεδιαστική γλώσσα της επόμενης γενιάς του πολυμορφικού Odyssey.

Advertisement

Αυτές οι πρωτοποριακές ιδέες προαναγγέλλουν την έλευση της φιλοσοφίας “Σειρά 0” της Honda, η οποία χαρακτηρίζεται από σχεδιαστικά στοιχεία με γωνίες και ακμές, καινοτόμα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και τεχνολογίες αιχμής στο αυτοκίνητο, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Σειράς 0 της Honda θα χρησιμοποιούν μια έκδοση του προηγμένου συστήματος υποβοήθησης οδήγησης Sensing Elite της Honda που συναντάται στο Honda Legend στην Ιαπωνία.

Θεωρείται από την εταιρεία ότι έχει δυνατότητες αυτοοδήγησης επιπέδου 3. Η Honda δήλωσε ότι στο τέλος της δεκαετίας θα εξοπλίσει τα οχήματα της σειράς “Honda 0” με τα χαρακτηριστικά αυτοματοποιημένης οδήγησης επόμενης γενιάς και ότι θα διαθέσει την τεχνολογία και σε πιο προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα.

Παράλληλα με αυτές τις καινοτομίες, η Honda αποκάλυψε ένα ανανεωμένο λογότυπο για τη σειρά EV της.

Ξεφεύγοντας από το κλασικό σήμα “H” που χρησιμοποιείται από το 1981, το νέο μινιμαλιστικό λογότυπο συμβολίζει “δύο τεντωμένα χέρια”, θυμίζοντας το αρχικό έμβλημα της Honda από το 1963.

Προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο του στα επερχόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της “Σειράς 0”, τα οχήματα αυτά, συμπεριλαμβανομένων των Saloon και Space-Hub, σηματοδοτούν την εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας της Honda και μαζί δείχνουν τον δρόμο προς το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Honda Jazz e:HEV 1.5 i-MMD 122 PS
Ένα βήμα πριν την παραγωγή το ηλεκτρικό των Sony και Honda (+ video)
Η Honda θα παρουσιάσει νέο SUV στο Τόκιο