Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Honda θα παρουσιάσει νέο SUV στο Τόκιο

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Honda θα παρουσιάσει νέο SUV στο Τόκιο

ΝΕΑ

Η Honda θα παρουσιάσει νέο SUV στο Τόκιο

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να παρουσιάσει δύο καινούρια κόνσεπτ τις πρώτες μέρες του 2024.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, η Honda θα αποκαλύψει το WR-V Field Explorer και το Accord e:HEV Sports Line, παρέα με μερικά αγωνιστικά που θα συμμετάσχουν σε μία σειρά από μεγάλες διοργανώσεις motorsport.

Το WR-V αναμένεται να είναι ένα προσιτό σε τιμή SUV το οποίο θα εισαχθεί από την Ινδία στην Ιαπωνία τον επόμενο Μάρτιο. Στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, φαίνεται το όνομα της Honda να είναι τοποθετημένο στο ψηλότερο μέρος της μάσκας, όπου ξεχωρίζουν τρία κίτρινα LED φωτάκια.

Advertisement
Advertisement

Τα χαμηλότερα μέρη του αυτοκινήτου περιβάλλονται από μαύρα, ενισχυμένα πλαστικά, οι μαύρες ζάντες είναι καλυμμένες με off-road ελαστικά και οι ενισχυμένες «φούστες» είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να προστατεύουν το πάτωμα. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να παραλείψει κάποιος τη σχάρα που βρίσκεται στην οροφή για να υποδεχτεί έξτρα αποσκευές.

Από όσα έχουν γνωστοποιηθεί, το WR-V θα διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 119 ίππους και θα συνεργάζεται αρμονικά με ένα αυτόματο κιβώτιο CVT. Η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς, γεγονός που θα αφαιρεί αρκετά από τις off-road δυνατότητες του μακρόστενου SUV.

Το άλλο κόνσεπτ που θα παρουσιάσει η Honda στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο είναι το Accord e:HEV Sports Line. Ο χαρακτήρας του ιστορικού ονόματος δεν αλλάζει, αφού φαίνεται πως θα παραμείνει ένα στιβαρό σεντάν.

Advertisement

Στις φωτογραφίες, μοιάζει να διαθέτει μαύρες ζάντες 19 ιντσών από κράμα αλουμινίου, ενώ τα αεροδυναμικά του χαρακτηριστικά είναι αρκετά διακριτικά πάνω του. Το Accord αναμένεται να εκδοθεί και να διατεθεί ως υβριδικό, όταν γίνει μοντέλο παραγωγής.

Advertisement

Μερικά έξτρα κόνσεπτ της Honda στην Έκθεση θα είναι τα Honda Civic Type R Mugen Gr.A και Gr.B. Η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει συνολικά οκτώ αγωνιστικά τα οποία πρόκειται να συμμετάσχουν σε διάφορες κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω κόνσεπτ πρόκειται να δημοσιευτούν μετά την παρουσίασή τους, η οποία θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο Μακουχάρι Μέσε της νομαρχίας Τσίμπα, έξω από το Τόκιο, το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic Type R: Άργησε αλλά σύντομα θα είναι Ελλάδα
Honda Jazz e:HEV: Σημείο αναφοράς στην ευρυχωρία
Honda e:Ny1: Οδηγική ισορροπία σε όλα τα τερέν