Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το μέλλον της γεωργίας είναι αυτόνομο

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μέλλον της γεωργίας είναι αυτόνομο

Mobility

Το μέλλον της γεωργίας είναι αυτόνομο

Mobility

Το Kibb ATV είναι ένα δυνατό αλλά ευγενικό με τα σπαρτά αυτόνομο, αρθρωτό και φυσικά βιώσιμο, για ακόμα πιο «πράσινες» καλλιέργειες.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά προϊόντων της Cake που περιλαμβάνει ως επί το πλείστον μοτοσικλέτες ηλεκτρικές, έρχεται τώρα να εμπλουτιστεί με ένα μοντέλο για αγρότες.

Οι ηλεκτρικές προτάσεις της Cake είναι αθόρυβες, ανθεκτικές και ευέλικτες και συνδυάζουν την πρακτικότητα με την πράσινη κινητικότητα και τη βιωσιμότητα. Η εταιρεία από τη Σουηδία, είναι επίσης αυτή που βοήθησε τη Fanny Johnson στη δημιουργία του οχήματος Kibb, ενός ηλεκτρικού, αυτόνομου ATV που «αφιερώνεται» στην αναγεννητική γεωργία.

Η Jonsson σχεδίασε το Kibb για να είναι δυνατό αλλά και ντελικάτο έτσι ώστε να μπορεί να επιτύχει τον στόχο του που είναι να παρέχει δύναμη για τις γεωργικές εργασίες στον κάτοχο, ενώ την ίδια στιγμή να κινείται προσεκτικά και με τρόπο που δεν προκαλεί πρόβλημα στο έδαφος και τα σπαρτά. Το Kibb σημαίνει «ταύρος» στα σουηδικά και σύμφωνα με τη σχεδιάστριά του, αντιπροσωπεύει τη δύναμη του οχήματος και την ευγένεια που έχει απέναντι στη φύση, όπως ακριβώς ένα ζώο ανεξάρτητα από το μέγεθός του.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνισή του μοιάζει με τα ηλεκτρικά δίτροχα της Cake, τα οποία έχουν μια απλή, σχεδόν μινιμαλιστική εμφάνιση αλλά επίσης αποπνέουν στιβαρότητα. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού ATV είναι η δυνατότητα προσαρμογής στις εκάστοτε ανάγκες, με γνώμονα το τι μπορεί να χρειαστεί ένας γεωργός. Το Kibb μπορεί να συνδεθεί με τρέιλερ που θα μεταφέρει καρπό για φύτεμα, ενώ έχει σχεδιαστεί να κινείται αυτόνομα, χωρίς να έχει την ανάγκη της παρουσίας ανθρώπου κοντά του για να φέρει σε πέρας κάποια από τις γεωργικές εργασίες.

Όπως θα περίμενε κανείς, το Cake Kibb είναι κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα. Τα ελαστικά του ATV είναι κατασκευασμένα από πικραλίδες που έχουν υποστεί τη σχετική επεξεργασία (και υπάρχουν σε αφθονία στις Σκανδιναβικές χώρες). Τα πλαστικά εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από κλωνάρια λιναρόσπορου, τα οποία καλλιεργούνται επίσης στη Σουηδία. Όσο για το πλαίσιο του Kibb, θα κατασκευάζεται από αλουμίνιο, το οποίο είναι ελαφρύ και βιώσιμο, καθώς επίσης και εύκολα ανακυκλώσιμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Cake Kalk INK: Παίζοντας off-road και.. ηλεκτρικά
Τον Οκτώβριο το Polestar 3
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!

 

Advertisement