Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η εκκεντρική Cake ετοιμάζει αυτόνομο ATV

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εκκεντρική Cake ετοιμάζει αυτόνομο ATV

NEWSMOTO

Η εκκεντρική Cake ετοιμάζει αυτόνομο ATV

NEWSMOTO

H Σουηδική εταιρεία Cake δημιούργησε ένα καινούριο ηλεκτρικό ATV για… nerd αγρότες.

Advertisement
Advertisement

Την Cake την έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια μέσα από τα εκκεντρικά της ηλεκτρικά δίκυκλα. Ο κατασκευαστής από την Σουηδία διαθέτει μια γκάμα η οποία έχει να κάνει με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες για ιδιωτική χρήση ή για επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ πρόσφατα παρουσίασε και την πρώτη της αγωνιστική motocross μοτοσικλέτα.

Το επόμενο βήμα της Cake έχει να κάνει με τα ATV καθώς πειραματίζεται πάνω σε ένα τετράροδο όχημα αγροτικής χρήσης το οποίο ονομάζει Kibb. Το Kibb σχεδιάστηκε από την Fanny Jonsson στο Ινστιτούτο Umea με στόχο να καλύψει μικρές ανάγκες του αγρότη και μάλιστα με αυτόνομο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η Jonsson έτυχε να δείξει τα σχέδιά της στους ανθρώπους της Cake και εκείνοι αμέσως έδειξαν ενδιαφέρον για το όχημα. Συνεργάστηκαν λοιπόν και δημιούργησαν το Kibb το οποίο αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2025. Οι δυνατότητες του ATV της Cake είναι αρκετές καθώς εκτός από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, έχει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και μπορεί να προσαρμόσει πάνω του διάφορα αγροτικά εργαλεία.

Αυτό σημαίνει ότι ο αγρότης θα μπορεί να πραγματοποιήσει εργασίες ακόμα και απομακρυσμένα, μέσα από το smartphone του. Το Kibb είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται σε κάθε εργασία και είναι βέβαιο ότι θα γίνει το αγαπημένο «εργαλείο» του αγρότη. Παράλληλα, είναι και φιλικό προς το περιβάλλον και ταιριάζει άψογα στο φυσικό περιβάλλον που θα δραστηριοποιηθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πανίσχυρο off road της Cake
Cake Kalk INK: Παίζοντας off-road και.. ηλεκτρικά
9+1 μοτοσικλέτες που ξεχώρισαν το 2022

Advertisement