Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Cake Kalk INK: Παίζοντας off-road και.. ηλεκτρικά

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Cake Kalk INK: Παίζοντας off-road και.. ηλεκτρικά

NEWSMOTO

Cake Kalk INK: Παίζοντας off-road και.. ηλεκτρικά

NEWSMOTO

Η Σουηδική Cake είναι μια εταιρεία για την οποία η ηλεκτροκίνηση είναι μεν το μέλλον, φέρνοντας δε και μεγάλες δόσεις οδηγικής χαράς.

Advertisement
Advertisement

Αρχής γενομένης από τα downhill ποδήλατα και τις endurο μοτοσυκλέτες, το Kalk INK συνδυάζει το χαμηλό βάρος των πρώτων με την εργονομία των δεύτερων. Το INK είναι το βασικό θα έλεγε κανείς μοντέλο των Σουηδών, καθώς έχουν ήδη προηγηθεί τα Kalk OR και Kalk& με επιδόσεις που τα καθιστούν απαγερευμένα για δημόσιους δρόμους και προοριζόμενα αυστηρά για χώμα και –κάτι σαν supermoto- χρήσεις μόνο.

Στο κομμάτι των επιδόσεων, η τελική είναι λίγο κάτω από τα 90Km.h με την αυτονομία να φτάνει ως και τις τρεις και πλέον ώρες στα χέρια κάποιου μη σιδεροφάγου αναβάτη. Όχι και άσχημα για τον 11kW ηλεκτροκινητήρα (σχεδόν 15 ίπποι), ο οποίος έχει να σηκώσει τα 55 κιλά της μοτοσυκλέτας και τα 17 κιλά της αφαιρούμενης μπαταρίας. Μιλώντας για μπαταρίες, αξίζει να αναφερθεί πως το 80% της φόρτισης έρχεται σε 1,5 ώρα με το 100% να απαιτεί 2,5 ώρες.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, συναντάμε 3 οδηγικά προγράμματα, τα Explore, Excite και Excel, τα οποία αποσκοπούν είτε σε βέλτιστη αυτονομία 3-4 ωρών με συνετές οδηγικές αξιώσεις, είτε σε μόλις μια ώρα γεμάτη ισχύ με τις επιδόσεις να γονατίζουν τη μπαταρία. Τα υλικά που το απαρτίζουν είναι κυρίως αλουμίνιο και πλαστικό, με το συνδυασμό ονόματος και μίνιμαλ σχεδιασμού να θυμίζει κάτι από γνωστό σουηδικό πολυκατάστημα που απλά δεν χρειάζεται συναρμολόγηση.

Advertisement

Στους χρωματισμούς συναντάμε μόνο το… μαύρο, ενώ αν θέλετε το εν λόγω οικολογικό δίτροχο θα πρέπει να δώσετε περί τα 9.500 ευρώ. Αναλυτικά, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το Cake πατώντας εδώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MotoGP, Qatar1: Ο Vinales τη νίκη, ο Zarco τις εντυπώσεις

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες

Advertisement

Moto Guzzi 1921-2021 Μέρος Α: 100 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις