Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κοινό κρατά στη ζωή το Audi R8. Για λίγο ακόμα!

Ελλάδα 6:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κοινό κρατά στη ζωή το Audi R8. Για λίγο ακόμα!

ΝΕΑ

Το κοινό κρατά στη ζωή το Audi R8. Για λίγο ακόμα!

ΝΕΑ

Αυτά είναι καλά νέα! Όχι μόνο για την μικρή παράταση ζωής ενός σπουδαίο μοντέλου, αλλά και γιατί η γνώμη του κοινού μετράει.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Αύγουστο, η Audi διοργάνωσε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι, έχοντας παρουσιάσει μια τελευταία έκδοση (Final Edition) και το Νοέμβριο του 2023, δημοσίευσε και ένα συγκινητικό βίντεο, για το τέλος μιας λαμπρής ιστορίας 20 ετών.

Αν και αρχικά, λοιπόν, είχε προγραμματιστεί να αποσυρθεί στα τέλη του 2023, η αυξανόμενη ζήτηση για το supercar Audi R8, ανάγκασε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να παρατείνει την παραγωγή λίγο περισσότερο.

«Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», αλλά όχι με τη… δουλοπρεπή έννοια της φράσης. Το κοινό της Audi ανταποκρίθηκε μοναδικά σ’ αυτή την αποχαιρετιστήρια καμπάνια του εμβληματικού μοντέλου με τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 της Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Και όλοι όσοι αμφιταλαντεύονταν, θεώρησαν ότι ήταν μια τελευταία ευκαιρία, Μόνο στις ΗΠΑ, το R8 πούλησε 314 μονάδες, τους τελευταίους μήνες, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος.

Φυσικά, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τη δεδομένη απόφασης της εταιρείας, για το τέλος παραγωγής, το οποίο -με τα νέα δεδομένα- προβλέπεται να έρθει στα τέλη Mαρτυρίου, όπως επιβεβαίωσαν υψηλόβαθμα στελέχη στο Ίνγκολσταντ.

Η στρατηγική για την επόμενη μέρα στην ηλεκτροκίνηση, έχει ήδη χαραχτεί και σ’ αυτήν δεν υπάρχει θέση για το R8.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά τα πέντε ρυπογόνα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα
Πόσο πουλάνε το RS6 του Πρίγκιπα Χάρι;
Στα σκαριά ένα ακόμα πιο δυναμικό Audi RS 6