Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «αντίο» του Audi R8 ξυπνάει αναμνήσεις και συναισθήματα (+video)

Ελλάδα 5:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «αντίο» του Audi R8 ξυπνάει αναμνήσεις και συναισθήματα (+video)

ΝΕΑ

Το «αντίο» του Audi R8 ξυπνάει αναμνήσεις και συναισθήματα (+video)

ΝΕΑ

Η Audi αποχαιρετάει ένα εκ των πιο θρυλικών σπορ αυτοκινήτων της με ένα βίντεο στο οποίο συνέβαλλαν και οι φίλοι της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του Audi R8 ξεκινάει το μακρινό 2003 και έκτοτε έχει γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στις σελίδες της αυτοκίνησης. Η γερμανική εταιρεία αποφάσισε έτσι, να του δώσει ένα εντυπωσιακό «αντίο», λαμβάνοντας συμβουλές και ιδέες για το αποχαιρετηστήριο βίντεο από τους λάτρεις του μοντέλου.

«Ο τελευταίος γύρος» είναι η ονομασία του βίντεο. Εντός αυτού, οι απανταχού petrolheads μπορούν να απολαύσουν σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό και με μία δυναμική μουσική, διάφορες εκδόσεις του R8 να καίνε λάστιχο, να μπαντάρουν, να μαρσάρουν και να τους αφήνουν συνολικά με το στόμα ανοιχτό.

Advertisement
Advertisement

Η «μαγκιά» της Audi είναι ότι έδωσε τη δυνατότητα στους λάτρεις του γερμανικού supercar να συμβάλλουν στο πού και το πώς θα γίνει το συγκεκριμένο γύρισμα, αλλά και να επιλέξουν το στόρι γύρω από το βίντεο και τη μουσική.

Τι έπεται τώρα για το θρυλικό σπορ μοντέλο; Η έκδοση με τον λατρεμένο από το κοινό V10 κινητήρα θα αποσυρθεί εντελώς από τον Όμιλο VW του χρόνου, πάνω που η Lamborghini Huracan βγει στη γραμμή παραγωγής. Αυτό όμως δεν είναι το τέλος, αλλά μονάχα ένα προσωρινό «αντίο».

Ο επικεφαλής του τμήματος τεχνικής εξέλιξης, Όλιβερ Χόφμαν υπονόησε σε δηλώσεις του ότι θα βγει και τρίτη γενιά. Όμως, οι φίλοι του R8 ας μην περιμένουν θαύματα, με θόρυβο πολυκύλινδρου βενζινοκινητήρα.

Advertisement

Το μέλλον του supercar από το Ίνγκολσταντ ανήκει στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του Scalable Systems Platform (SSP) του Ομίλου VW, επομένως μπορείτε να απολαύσετε τον μοναδικό του θόρυβο σε αυτό το ολιγόλεπτο συναισθηματικό και γεμάτο αδρεναλίνη βίντεο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi R8 θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό
Αυτό το Audi R8 δεν το είδαμε ποτέ!
Κύκνειο άσμα για τον V10 στο Audi R8 Coupe GT RWD