Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αυτά τα πέντε ρυπογόνα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά τα πέντε ρυπογόνα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Αυτά τα πέντε ρυπογόνα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Εκτός από τα ηλεκτρικά, που όλο και περισσότεροι σπεύδουν να αποκτήσουν έχοντας -κάποιοι τουλάχιστον από αυτούς- και περιβαντολλογικές ευαισθησίες, υπάρχουν και τα αυτοκίνητα που πωλούνται εκπέμποντας ρύπους, πολλούς!

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων πήγαν πολύ καλά τον περασμένο μήνα. Όπως άλλωστε διαβάσατε σε σχετικό άρθρο του Newsauto, συνολικά πουλήθηκαν 10.485 επιβατικά οχήματα όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν 8.146 αυτοκίνητα, με την ποσοστιαία άνοδο να αγγίζει το 27,7.

Τα περισσότερα από αυτά που ταξινομήθηκαν εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης, ένα καύσιμο που συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Ακολουθούν τα υβριδικά, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζουν τα Plug-in hybrid αλλά και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Σε κάθε περίπτωση τα αμιγώς βενζινοκίνητα και αυτά με τους υψηλούς σε κυβικά κινητήρες εκπέμπουν και τους περισσότερους ρύπους. Το γνωστό μας πλέον, τα τελευταία χρόνια, CO2, από το οποίο εξαρτώνται και τα τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Ποια αυτοίνητα ρυπαίνουν;

Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι τα μοντέλα ή καλύτερα αυτά που ταξινομήθηκαν το Νοέμβριο και εκπέμπουν τους περισσότερους ρύπους; Στην έρευνα που κάναμε από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, τα σπορ και… ακριβά μοντέλα είναι αυτά που ρυπαίνουν περισσότερο.

Ferrari στην… κορυφή

Advertisement

Στην κορυφή της σχετικής λίστα βρέθηκε η Ferrari 812 GTS. Το ιταλικό μοντέλο με κινητήρα 6,5 λίτρων εκπέμπει 373 γραμμάρια CΟ2 στο χιλιόμετρο και βρίσκεται όπως είναι φυσικό στην πρώτη θέση. Ακολουθεί σε… κοντινή απόσταση η εκκεντρική Mercedes AMG G 63 με 369 γραμμάρια CO2 ενώ με αρκετά χαμηλότερους ρύπους ακολουθεί η BMW X6M με τον κινητήρα των 4,5 λίτρων καθώς εκπέμπει 291 γραμμάρια CO2.

Advertisement

Το… οικογενειακό Audi RS6 Avant που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας εφοδιάζεται με κινητήρα 4,0 λίτρων και οι εκπομπές ρύπων αγγίζουν τα 286 γραμμάρια CO2. Την πεντάδα συμπληρώνει η Porsche 911 turbo με κινητήρα 3,75 λίτρων και εκπομπές CO2 275 γραμμαρίων.

Τα 5 αυτοκίνητα με τους περισσότερους ρύπους*
Ferrari 812 GTS 6.496 κ.εκ. – 373 CΟ2
Mercedes AMG G63 3.982 κ.εκ. – 369 CΟ2
BMW X6M Competition 4.395 κ.εκ. – 291 CΟ2
Audi RS6 Avant 3.996 κ.εκ. – 286 CΟ2
Porsche 911 Turbo S 3.745 κ.εκ. – 275 CΟ2
* αφορά πωλήσεις Νοεμβρίου 2023

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το υδρογόνο θα σώσει τα σπορ μοντέλα και τους αγώνες;
Γλίτωσε από θαύμα με 180 χλμ./ώρα! (+video)
Video: Δύο Lamborghini εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα