Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κάθισμα με… δόνηση που σε κάνει μάγκα!

Ελλάδα 19:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το κάθισμα με… δόνηση που σε κάνει μάγκα!

ΝΕΑ

Το κάθισμα με… δόνηση που σε κάνει μάγκα!

ΝΕΑ

Η Ferrari παρουσιάζει το καινοτόμο κάθισμα δόνησης για να βελτιώσει τους χρόνους στην πίστα και να κάνει ακόμα πιο μάγκα τον οδηγό των supercars.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari, θέλει να φέρει την επανάσταση στην οδηγική εμπειρία με ένα πρωτοποριακό κάθισμα με δόνηση που υπόσχεται να κάνει τους οδηγούς καλύτερους στην πίστα.

Εμπνευσμένη από τον διάσημο ισχυρισμό του Niki Lauda ότι είχε τη μοναδική ικανότητα να αισθάνεται κάθε “απόχρωση” ενός αυτοκινήτου μέσω του καθίσματός του, η Ferrari στοχεύει να χαρίσει αυτή τη δυνατότητα στους οδηγούς της.

Η ιδέα είναι ιδιοφυώς απλή αλλά τεχνολογικά προηγμένη. Το κάθισμα του οδηγού είναι εξοπλισμένο αισθητήρες και μηχανισμούς ικανούς να παράγουν δονήσεις διαφορετικής συχνότητας και έντασης.

Advertisement
Advertisement

Όταν ενεργοποιούνται, οι δονήσεις αυτές μεταδίδονται στους γλουτούς του οδηγού, λειτουργώντας ως σύστημα προειδοποίησης.

Καθώς το αυτοκίνητο πλησιάζει τα όρια χειρισμού του, η ένταση των δονήσεων στο κάθισμα αυξάνεται, επικοινωνώντας αποτελεσματικά το ενδεχόμενο υποστροφής ή υπερστροφής.

Η Ferrari υπογραμμίζει τη σημασία της αφής στην οδηγική εμπειρία. Το δέρμα είναι πλούσιο σε υποδοχείς που μπορούν να ανιχνεύσουν αλλαγές στην πίεση και να παρέχουν πληροφορίες στον οδηγό, όπως ακριβώς ανέφερε ο Lauda.

Advertisement

Ωστόσο, για την πλειονότητα από εμάς που δεν έχουμε τις θρυλικές ικανότητες του Lauda, η τεχνολογία της Ferrari αναλαμβάνει να προσομοιώσει αυτή την αισθητηριακή ανατροφοδότηση, ενισχύοντας την οδηγική μας ικανότητα.

Advertisement

Η ευελιξία του συστήματος είναι μεγάλη, καθώς τα συστήματα διέγερσης μπορούν να προγραμματιστούν να δονούνται στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά, ανάλογα με το αν η υποστροφή ή η υπερστροφή προέρχεται από την αντίστοιχη πλευρά του οχήματος.

Επιπλέον, η Ferrari αναγνωρίζει ότι οι έμπειροι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν να μειώσουν ή να απενεργοποιήσουν το σύστημα μόλις εξοικειωθούν με τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου τους, παρέχοντας μια απρόσκοπτη μετάβαση για τους έμπειρους ιδιοκτήτες της Ferrari που αλλάζουν συχνά μεταξύ των supercars και των hypercars τους.

Η Ferrari φημίζεται για τα εξαιρετικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία αναδεικνύουν τους οδηγούς σε ήρωες όταν ενεργοποιούνται κατάλληλα.

Advertisement

Είτε πρόκειται για την κατάκτηση της τέχνης των ελεγχόμενων πλαγιολισθήσεων με το Side Slip Control είτε για την επίτευξη ταχύτατων χρόνων γύρου, η τεχνολογία της Ferrari είναι πάντα εκεί για να προσφέρει το μέγιστο στους οδηγούς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τη μοναδική Ferrari KC23 στην πίστα (+ video)
Μπουρλότο Ferrari αξίας 50 εκατομμυρίων! (+video)
Έντσο Φεράρι: Μια ζωή με τέρμα το γκάζι (+video)