Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καλύτερο Lada Niva της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα!

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το καλύτερο Lada Niva της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Το καλύτερο Lada Niva της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Η πιο συνηθισμένη εικόνα για ένα Lada Niva είναι αυτή ενός ταλαιπωρημένου εργαλείου ειδικών αποστολών. Το συγκεκριμένο όμως είχε ευλογημένη -κυριολεκτικά- τύχη.

Advertisement
Advertisement

Αν και ποτέ δεν φημίστηκε για την αξιοπιστία του, το Lada Niva είναι ένα από τα αυτοκίνητα που για κάποιον λόγο έχουν αποκτήσει μία ιδιαίτερη σύνδεση με τον Έλληνα.

Θέλετε οι μοναδικές εκτός δρόμου ικανότητές του (όταν δουλεύει), θέλετε η χαμηλή του τιμή, γεγονός είναι ότι το όνομα του Niva έχει ακόμα μεγάλο αντίκτυπο στην ελληνική αγορά.

Και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα Niva στην χώρα μας, αν όχι σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκεται στα Γρεβενά.

Advertisement
Advertisement

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ.

Μία απόλυτα λογική επιλογή αν σκεφτούμε το οδικό δίκτυο των Γρεβενών και τις δύσβατες περιοχές στις οποίες πρέπει να φθάσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης.

Advertisement

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι το επίπεδο συντήρησης στο οποίο βρίσκεται το συγκεκριμένο Niva.

Advertisement

Χωρίς διάθεση υπερβολής μοιάζει σαν να έχει μόλις βγει από την γραμμή παραγωγής, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με κανένα ελάττωμα στο αμάξωμα και την παντελή απουσία έστω και υποψίας για σκουριά. Ακόμα και οι πλαστικές τσιμούχες περιμετρικά του αμαξώματος μοιάζουν λες και είναι καινούργιες.

Το γαλάζιο Niva είναι πραγματικά του «κουτιού» όχι μόνο στο αμάξωμα που δεν έχει την παραμικρή γρατζουνιά αλλά και στο σαλόνι, το οποίο αν και σπαρτιάτικο είναι και αυτό σε άψογη κατάσταση.

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Τζι­ου­μά­κας), γεννήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας το 1958.

Advertisement

Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία απεφοίτησε το 1979, ενώ στη συνέχεια έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης το 1980, υπηρετώντας ως Ηγουμενοσύμβουλος έως και το 1982.

Το 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα, υπηρετώντας σε διάφορους Ιερούς Ναούς της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Γέροντά του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Κυρό Παντελεήμονα, λαμβάνοντας το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη και αναλαμβάνοντας καθήκοντα Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θέση την οποία διετήρησε έως της εκλογής του.

Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Από το 2010 έως της σε Επίσκοπο εκλογή του χρημάτισε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.

Στις 10 Οκτωβρίου 2014 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Γρεβενών, Η χειροτονία του πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2014, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης. Ενθρονίστηκε στις 2 Νοεμβρίου 2014.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Lada Niva αποκτά ABS και κινητήρα Euro5!
Τι 30, τι 40, τι 50: To Lada Niva ζει!
Lada Niva μετατρέπεται σε off-road θηρίο (+video)
Οι πραγματικοί Survivors της αυτοκίνησης