Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό SUV της Lotus αποκαλύπτεται… κατά λάθος

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό SUV της Lotus αποκαλύπτεται… κατά λάθος

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό SUV της Lotus αποκαλύπτεται… κατά λάθος

ΝΕΑ

Η κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού, ήταν αρκετή για να προδώσει το παρουσιαστικό του πρώτου ηλεκτρικού SUV στην ιστορία της βρετανικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus 132 θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 29 Μαρτίου, ωστόσο είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία πρώτη ανεπίσημη γεύση λίγο νωρίτερα, έστω και με αρκετή δόση καμουφλάζ, αφού η μοναδική πηγή διαρροής μέχρι στιγμής αφορά την κατοχύρωση του σχεδιασμού και ορισμένες δοκιμές (με έντονο καμουφλάζ) επί κινεζικού εδάφους.

Advertisement
Advertisement

Όπως θα περίμενε κανείς από ένα SUV της Lotus, κυριαρχεί έντονα το σπορ στοιχείο στο ηλεκτρικό 132, με έντονες κουπέ γραμμές, ενώ ορισμένα στοιχεία όπως τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED, οι ψηφιακοί καθρέπτες (εικόνα μέσω κάμερας) και ο ψηφιακός εσωτερικός κόσμος, δείχνουν πως πρόκειται για ένα σύγχρονο premium SUV που αγαπά τα gadgets.

Παράλληλα δεν θα λείπουν οι carbon λεπτομέρειες στο αμάξωμα του βρετανικού SUV προϊδεάζοντας αισθητικά κάπως και για το τι ακολουθεί από πλευράς επιδόσεων.

Advertisement

Χωρίς να υπάρχει ακριβή ενημέρωση σχετικά με τους ηλεκτροκινητήρες και τη μπαταρία με τα οποία θα εφοδιάζει το εντυπωσιακό ηλεκτρικό SUV, οι ιθύνοντες της Lotus κάνουν λόγο για εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα κάτω από 3 δευτερόλεπτα) που θα το φέρουν ευθέως αντιμέτωπο με το Model X της Tesla.

Advertisement

Οι διαρροές κάνουν λόγο για απόδοση 600-700 ίππων (450-560 kW), με χωρητικότητα της μπαταρίας που θα κυμαίνεται από 92 ως 120 kWh. Αριθμοί που αρμόζουν σε ένα ηλεκτρικό SUV με τα σήματα της βρετανικής φίρμας, η οποία δεν θα αργήσει να ολοκληρώσει την ηλεκτρική της γκάμα, αφού θα ακολουθήσουν κατά σειρά η κουπέ Type 133 μέσα στο 2023, το μικρό SUV 134 μέσα στο 2024 και έπειτα ένα σπορ ηλεκτρικό με την ονομασία 135.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Lotus Elise επιστρέφει στην… Elisa
Πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής σπορ Lotus
Lotus Emira: Η πρώτη δοκιμή στην πίστα (+video)

 

Advertisement