Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό crossover της Lotus;

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό crossover της Lotus;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό crossover της Lotus;

ΝΕΑ

H μάρκα που γεννήθηκε πάνω στο πνεύμα του Colin Chapman μπαίνει σε μία εντελώς νέα εποχή, έχοντας στα σκαριά ένα crossover και μάλιστα ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Όλα τριγύρω αλλάζουν και αυτό αφορά ακόμα και την Lotus, η οποία αφήνει στο παρελθόν την μοναδική φιλοσοφία του Chapman και μπαίνει σε νέα και αχαρτογράφητα νερά.

Στις 29 Μαρτίου λοιπόν, η Lotus θα παρουσιάσει το Type 132, ένα -ναι είναι αλήθεια- crossover, και μάλιστα -και αυτό είναι αλήθεια- ηλεκτρικό.

Εκτός από την ημερομηνία, δεν έχουμε προς το παρόν κάποια ξεκάθαρη εικόνα του αυτοκινήτου, πέρα από κάποια θολά screen shots, από όπου μπορούμε να πάρουμε μία αμυδρή γεύση για το τελικό προϊόν.

Advertisement
Advertisement

Το πιο σημαντικό που μπορούμε να εντοπίσουμε από αυτές τις εικόνες είναι ότι θα έχει εντυπωσιακά φώτα LED και αεροδυναμικούς τροχούς με carbon πρόσθετα. Θα υπάρχουν επίσης ψηφιακοί πλευρικοί καθρέπτες και φρένα με τα σήματα της Lotus.

Aπό το σαλόνι έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και ένα σπορ τιμόνι. Υπάρχουν επίσης paddles στο τιμόνι και ένας επιλογέας για τα προγράμματα οδήγησης.

Advertisement

Για τα τεχνικά στοιχεία δεν έχουμε προς το παρόν κάποια ξεκάθαρη εικόνα, αν και έχει επιβεβαιωθεί ότι θα διαθέτει κύκλωμα των 800V και μπαταρία με χωρητικότητα που θα κυμαίνεται μεταξύ 92 και 120 kWh.

Advertisement

Το μόνο που έχουν ανακοινώσει είναι ότι οι επιδόσεις του νέου crossover θα είναι αντίστοιχες του ονόματος της εταιρίας, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί μία νέα πλατφόρμα, με το μεταξόνιο να διαφοροποιείται από τα 2,9 έως τα 3,1 μέτρα, και η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μοντέλα που θα παρουσιάσει η εταιρία στο μέλλον, μεταξύ των οποίων ένα τετράθυρο κουπέ το 2023, ένα μικρότερο crossover το 2025 και ένα σπορ μοντέλο το 2026.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Lotus Elise επιστρέφει στην… Elisa
Πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής σπορ Lotus
Lotus Emira: Η πρώτη δοκιμή στην πίστα (+video)