Mobility

Ιδού το ηλεκτρικό που ξεπούλησε μέσα σε μόλις 19 λεπτά

Ελλάδα 5:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού το ηλεκτρικό που ξεπούλησε μέσα σε μόλις 19 λεπτά

Mobility

Ιδού το ηλεκτρικό που ξεπούλησε μέσα σε μόλις 19 λεπτά

Mobility

Το κομψό crossover έγινε sold out… με το καλημέρα, αφήνοντας πολλούς ενδιαφερόμενους στο… ράφι.

Advertisement
Advertisement

Σε χρόνο ρεκόρ έκανε φτερά η πρώτη «φουρνιά» του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της Cadillac, Lyriq. Οι «προπαραγγελίες» άνοιξαν στις 13:00 της 18ης Σεπτεμβρίου και μετά από μόλις 19 λεπτά, η General Motors ανακοίνωσε sold out.

Αυτό, ωστόσο, που παραμένει άγνωστο είναι ο αριθμός των «κομματιών» που τέθηκαν στη διάθεση του κοινού για προπαραγγελία, με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως ανήλθαν σε μόλις 1.500.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως αφορά την εισαγωγική έκδοση “Debut Edition” και πως το ποσό που αξίωνε η General Motors για μια κράτηση ανερχόταν στα 100 δολάρια, υπό τη μορφή επιστρέψιμης χρέωσης.

Το sold out του Lyriq έχει γεμίσει ικανοποίηση τους διοικούντες της εταιρείας, αλλά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ανάρπαστο… με το καλημέρα είχε γίνει τόσο το αμιγώς ηλεκτρικό pick-up Ford F-150 Lightning που έλαβε 44.000 κρατήσεις μέσα σε μόλις δύο μέρες, όσο και το Cybertruck της Tesla που συγκέντρωσε 41.000 ενδιαφερόμενους σε 24 ώρες.

Advertisement

Επιστρέφοντας στο Cadillac Lyriq, στην έκδοση Debut Edition, αυτό θα ενταχθεί στο γκαράζ των αγοραστών εντός του δεύτερου τριμήνου του επόμενου έτους. Όπως, μάλιστα, επισημαίνει εταιρεία «θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία και άλλα οχήματα» , κάτι που θα αναπτερώσει τις ελπίδες όσων δεν πρόλαβαν να «κλείσουν» ένα αυτοκίνητο με την πρώτη φουρνιά.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το Cadillac Lyriq κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα –  τοποθετημένο στον πίσω άξονα – που παράγει 345 PS/440 Nm ροπής. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 100,4 kWh που σύμφωνα με την εταιρεία θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 480 χλμ.

Η φόρτιση της μπαταρίας σε ταχυφορτιστή ισχύος έως 190 kW εφοδιάζει το ηλεκτρικό crossover με αυτονομία 122 χλμ. μέσα σε 10 λεπτά της ώρας και 314 χλμ. εντός 30 λεπτών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τουρκικά ηλεκτρικά λεωφορεία στο Μόναχο
TOGG: Προσηλυτίζει τους Τούρκους στα ηλεκτρικά
Ρωσία: «Αέρα» τα ηλεκτρικά από τα διόδια