Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό BYD ΕΤP3 στην τριάδα των best-sellers

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό BYD ΕΤP3 στην τριάδα των best-sellers

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό BYD ΕΤP3 στην τριάδα των best-sellers

ΝΕΑ

Το ETP3 κατέγραψε 55 ταξινομήσεις το 2023 στην Ελλάδα, στο πρώτο πλήρες έτος παρουσίας του στη χώρα.

Advertisement
Advertisement

Εντυπωσιακή είσοδος για την BYD και τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματά της στην ελληνική αγορά. Στα επίσημα αποτελέσματα πωλήσεων για το 2023 που ανακοίνωσε ο Σ.Ε.Α.Α., η BYD (Build Your Dreams) βρέθηκε στην πρώτη τριάδα των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Μία σίγουρα αξιοσημείωτη επίδοση, καθώς η πρωτοεμφανιζόμενη στην ελληνική αγορά BYD είχε να ανταγωνιστεί με εγνωσμένες μάρκες με πολυετή παρουσία στη χώρα, τόσο από ευρωπαϊκές, όσο και ασιατικές χώρες.

Το ETP3, το αμιγώς ηλεκτρικό πάνελ βαν της BYD, κατέγραψε μέσα στο 2023 συνολικά 55 ταξινομήσεις. Η επίδοση αυτή έφερε το ETP3 στην πρώτη τριάδα των πωλήσεων ηλεκτρικών βαν.

Advertisement
Advertisement

Το ETP3 έχει μεικτό βάρος 2.420 κιλά και ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά. Είναι σχεδιασμένο βάσει των στάνταρ που ισχύουν στα επιβατικά́ αυτοκίνητα, ενώ είναι εξοπλισμένο με μπαταρία τεχνολογίας BLADE της BYD, για υψηλή ενεργειακή απόδοση και μέγιστη ασφάλεια.

Η απόλυτα ρεαλιστική αυτονομία των 275 χιλιομέτρων εντός πόλης (233 χλμ. συνδυαστικά), το καθιστά ιδανικό όχημα για εταιρείες ταχυμεταφορών, επιχειρήσεις διανομών πάσης φύσεως, αλλά και κάθε επαγγελματία που θέλει να κινηθεί οικολογικά.

Advertisement

Το ETP3 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη (synchronous) υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 136 PS και μέγιστης ροπής 210 Nm.

Η μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4) έχει χωρητικότητα 44,9 kWh ενώ η τυποποιημένη κατανάλωση ενέργειας είναι μόλις 16,036 kWh/100 χλμ.

Advertisement

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του BYD ETP3 είναι 37.020 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και για το 2024 έχει παραμείνει ίδια σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ενώ το κινεζικό βαν είναι ετοιμοπαράδοτο.

Το ETP3 μπορεί να γίνει ακόμα πιο προσιτό, καθώς μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» η απόκτησή του επιδοτείται από το κράτος με το ποσό των 8.000 ευρώ, ενώ αν η έδρα του επαγγελματία είναι σε νησί, υπάρχει επιπλέον επιδότηση 4.000 ευρώ.

Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του ETP3 μέσω κάποιας εταιρείας Leasing, με το όφελος της κρατικής επιδότησης να παραμένει σε ισχύ.

Advertisement

Εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της BYD στην Ελλάδα είναι η εταιρεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ. Κεντρικό σημείο διάθεσης είναι η PNT CARS – PANTOPIKOS, 16ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και Θηβαΐδος στην Κηφισιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H BYD ξεπέρασε και τον Όμιλο Volkswagen στην Κίνα
Που θα επενδύσει η BYD 13 δισεκατομμύρια ευρώ;
Σάλπαρε το πρώτο πλοίο της BYD!