Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το ηλεκτρικό 500ράκι κάνει πολύ φασαρία! (+video)

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό το ηλεκτρικό 500ράκι κάνει πολύ φασαρία! (+video)

ΝΕΑ

Αυτό το ηλεκτρικό 500ράκι κάνει πολύ φασαρία! (+video)

ΝΕΑ

Ο Επικεφαλής της Abarth ανέβασε ένα video που μας δείχνει το ηλεκτρικό 500e να κινείται νύχτα και σε γοργούς ρυθμούς στην οροφή του εργοστασίου στο Τορίνο κάνοντας μάλιστα πολύ φασαρία…

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες η Abarth παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που ονομάζεται 500e. Το Newsauto ήταν ένα από τα δύο Ελληνικά Μέσα που έδωσε το παρών στην παγκόσμια παρουσίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Lingotto, στο παλιό εργοστάσιο της Fiat στο Τορίνο.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε έναν από τους ορόφους του παλιού εργοστασίου αλλά και στην ιδιόμορφη οροφή του που είναι διαμορφωμένη πίστα δοκιμών (!). Σε αυτήν, οι άνθρωποι της Fiat δοκίμαζαν πριν από δεκαετίες τα αυτοκίνητα πριν τα παραδώσουν στους πελάτες. Σήμερα η πίστα δεν χρησιμοποιείται και έχει διαμορφωθεί (εν μέρη) καθώς έχει τοποθετηθεί πράσινο, δεντράκια κ.λπ.

Κάνει φασαρία!

Advertisement
Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, ο Chief Executive Officer Global και Chief Marketing Officer της Stellantis Olivier Francois, «έγραψε» μερικούς γύρους και μάλιστα ανέβασε και το σχετικό video στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Όπως θα δείτε χαρακτηριστικά, το ιταλικό σπορ μοντέλο κινείται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, όμως αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο ήχος που θυμίζει Abarth με θερμικό κινητήρα και μάλιστα σε ένταση που μπερδεύει για το αν πρόκειται για ηλεκτρικό ή για Abarth που καίει καύσιμο.

Να σημειώσουμε πως το Abarth 500e αποδίδει 155 ίππους, έχει ροπή που φτάνει τα 235Nm ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7 δευτερόλεπτα (τελική 155χλμ./ώρα). Στην πίστα Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco, το Abarth 500e είναι ταχύτερο κατά ένα δευτερόλεπτο συγκριτικά με το 695.

Δείτε ή καλύτερα… ακούσετε το ηλεκτρικό Abarth 500e στην πίστα της οροφής του παλιού εργοστασίου της Fiat στο Τορίνο.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivier Francois (@olivier.francois)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota διάλεξε Ελλάδα
Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Dacia Spring;
Μεγαλύτερη αυτονομία για την Jaguar F-Pace P400e