Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Dacia Spring;

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Dacia Spring;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Dacia Spring;

ΝΕΑ

Δεν αργεί η άφιξη του φθηνότερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ελληνική αγορά το οποίο θα μπορεί να καλύψει αποστάσεις μεγαλύτερες των 200 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα από όλες σχεδόν τις μάρκες κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους. Πλέον οι επιλογές είναι δεκάδες ενώ κάθε μήνα η κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων κερδίζει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Από την πλευρά της η Dacia διαθέτει στη γκάμα της το ηλεκτρικό Spring, ένα hatchback μοντέλο που θεωρείται πως θα είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το μοντέλο της Dacia εφοδιάζεται με μπαταρίες που έχουν χωρητικότητα 26,8kWh, όπου στην πράξη χαρίζουν αυτονομία που ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα. Αναφορικά με την κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 10-12 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Το μήκους 3,73 μέτρων Spring έχει ισχύ 45 ίππους, κάτι που του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε σχεδόν 15 δευτερόλεπτα και να φτάνει σε τελική τα 130 χλμ./ώρα.

Στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2023

Αν και το περιμέναμε να βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και μήνες, η άφιξή του έχει ήδη καθυστερήσει. Όπως όμως φαίνεται, όχι για πολύ ακόμα, καθώς τα πλάνα της εισαγωγικής εταιρείας κάνουν… λόγο για τα πρώτα αυτοκίνητα προς τα τέλη του πρώτου τριμήνου της χρονιάς που έρχεται.

Advertisement

Από πλευράς τιμών ακόμα δεν έχουμε μάθει ποιες θα είναι, με τις εκτιμήσεις να το τοποθετούν ίσως και κάτω από τα 20.000 ευρώ με την κρατική επιδότηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα σπορ και ακριβά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;
Με έμπνευση από τα μαχητικά που θα πάρει η Ελλάδα οι νέες McLaren
«Ψεύτικο» κιβώτιο και… κόφτης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!