Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το υδρογόνο θα σώσει τα σπορ μοντέλα και τους αγώνες;

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το υδρογόνο θα σώσει τα σπορ μοντέλα και τους αγώνες;

ΝΕΑ

Το υδρογόνο θα σώσει τα σπορ μοντέλα και τους αγώνες;

ΝΕΑ

Το υδρογόνο είναι για πολλούς η επόμενη μέρα της αυτοκίνησης. Για την Toyota αποτελεί και την σανίδα σωτηρίας για τα σπορ μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ακολουθεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπορ αυτοκινήτων σε μια εποχή που κυριαρχούν τα ηλεκτρικά οχήματα.

Δίνοντας έμφαση στον κρίσιμο ρόλο των κινητήρων εσωτερικής καύσης υδρογόνου, η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να διατηρήσει τα σπορ αυτοκίνητα με την επωνυμία GR με καινοτόμο τεχνολογία.

Ο Masahito Watanabe, επικεφαλής του τμήματος Gazoo Racing της Toyota, υποστηρίζει ότι παρά τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης διαθέτουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες.

Advertisement
Advertisement

Οραματίζεται την καύση υδρογόνου ως ένα βασικό στοιχείο στο πλαίσιο της σειράς μηδενικών εκπομπών ρύπων, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση των σπορ αυτοκινήτων που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, μια σημαντική πρόκληση εμποδίζει αυτό το όραμα: η έλλειψη υποδομών. Η απουσία προσβάσιμων σταθμών υδρογόνου παραμένει εμπόδιο για τους πιθανούς οδηγούς οχημάτων υδρογόνου.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, η Toyota σχεδιάζει να δημιουργήσει το Hydrogen Factory Europe στο πλαίσιο του τμήματος Motor Europe.

Advertisement

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης της τεχνολογίας και των συστημάτων υδρογόνου, στηριζόμενη στην αναπτυσσόμενη αγορά υδρογόνου της Ευρώπης που τροφοδοτείται από κυβερνητικές επενδύσεις και το ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα.

Ο Watanabe επιβεβαιώνει τη δέσμευσή τους να προσφέρουν ποικίλες επιλογές για τους πελάτες, περιλαμβάνοντας κινητήρες εσωτερικής καύσης υδρογόνου μαζί με ηλεκτρικά, υβριδικά και οχήματα κυψελών καυσίμου.

Advertisement

Τα βήματα της Gazoo Racing στην τεχνολογία των κινητήρων υδρογόνου είναι εμφανή, γεγονός που αποδεικνύεται από την επιτυχημένη συμμετοχή του GR Corolla στη σειρά ENEOS Super Taikyu Series, αναδεικνύοντας την πρόοδο σε αυτόν τον τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Toyota Hilux γίνεται και υβριδικό
Αυτή θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή του Toyota Yaris Cross
Γιατί η Toyota είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος;