Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Honda Civic hatchback με μια ματιά (video)

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Honda Civic hatchback με μια ματιά (video)

ΝΕΑ

Το Honda Civic hatchback με μια ματιά (video)

ΝΕΑ

Το 5θυρο νέο Civic υιοθετεί μια πιο ώριμη εμφάνιση και αναμένεται στα μέρη μας με την προηγμένη υβριδική τεχνολογία της Honda.

Advertisement
Advertisement

Από το λανσάρισμά του, το 1972, το Civic έχει χτίσει τον δικό του μύθο στον κόσμο της αυτοκίνησης, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 27 εκατ. κομμάτια. Αυτό τον μύθο καλείται να συνεχίσει –και να μεγαλώσει περαιτέρω- το ολοκαίνουριο Honda Civic hatchback που παίρνει θέση δίπλα στη sedan εκδοχή του.

Όπως αναφέρει η Honda, το 5θυρο μοντέλο αντλεί έμπνευση από τη σχεδίαση των ευρωπαϊκών hatchback, κάτι που είναι εμφανές σε κάθε σπιθαμή του αμαξώματός του. Αποκηρύττει, λοιπόν, το σκληροπυρηνικό λουκ του προκατόχου του, υιοθετώντας μια πιο ώριμη και συμμετρική εμφάνιση, η οποία πιστεύεται πως θα ενισχύσει τη δημοφιλία του.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά με την απερχόμενη γενιά, οι μπροστινές κολώνες έχουν μετατεθεί προς τα πίσω, βελτιώνοντας την ορατότητα του οδηγού. Παράλληλα, εφόσον αντιπαραβληθεί με το sedan αδερφάκι του, το μήκος του είναι μικρότερο κατά 124 χλστ. κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στο πιο απότομο κόψιμο της έντονα κεκλιμένης οροφής. Διαφορές εντοπίζονται και στα πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία ενώνονται μέσω μιας LED μπάρας.

Στο εσωτερικό, και συγκεκριμένα στο κέντρο του ταμπλό, δεσπόζει μια «ελεύθερη» οθόνης αφής με διαγώνιο είτε 7,0 είτε 9,0” (προαιρετικά), την ίδια ώρα που πλήρως ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων (7,0 ή 10,2”). Το σύστημα infotainment είναι συμβατό με συσκευές Anroid και Apple, συνεπικουρείται από ηχοσύστημα της Bose 12 ηχείων, ενώ προσφέρεται και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του τηλεφώνου.

Advertisement

Το νέο Honda Civic αναμένεται στην Ευρώπη τον Φθινόπωρο του 2022, αποκλειστικά ως υβριδικό, ενσωματώνοντας την τεχνολογία e:HEV της ιαπωνικής εταιρείας. Κατά πάσα πιθανότητα θα κινείται από τον ατμοσφαιρικό i-VTEC 1,5 λτ. που θα πλαισιώνεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ώστε να παράγουν συνδυαστικά 131 PS/ 253 Nm ροπής.

Advertisement

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όμως, θα προσφέρεται σε δύο αμιγώς βενζινοκίνητες εκδόσεις, είτε με έναν ατμοσφαιρικό δίλιτρο των 158 PS, είτε με έναν 1.500αρη τούρμπο των 180 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Μπαταρίες ξηρού τύπου στα επόμενα χρόνια- Όλα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ μέχρι το 2040
Volkswagen Golf GTI – Honda Civic Type R
Το επόμενο Honda Civic Type R δεν θα… “ηλεκτροποιηθεί”

Advertisement