Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο πεντάθυρο Honda Civic

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο πεντάθυρο Honda Civic

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο πεντάθυρο Honda Civic

ΝΕΑ

Πρεμιέρα και για την έκδοση hatchback του ολοκαίνουργιου Honda Civic που συνεχίζει μια παράδοση μισού αιώνα.

Advertisement
Advertisement

Μετά το σεντάν η Honda παρουσίασε και την έκδοση hatchback της νέας γενιάς του Civic. Του εδώ και 50 χρόνια παγκόσμιου best seller της, που έχει πουλήσει περισσότερες από 50 εκατομμύρια μονάδες σε συνολικά 170 και πλέον χώρες στον κόσμο.

Το καινούργιο πεντάθυρο Civic ακολουθεί τη λογική του σεντάν που προηγήθηκε. Έτσι το πλαίσιο είναι και εδώ πιο άκαμπτο για χάρη της (παθητικής) ασφάλειας αλλά και των δυναμικών χαρακτηριστικών, ενώ ο σχεδιασμός του δείχνει πιο ώριμος, με την ιαπωνική εταιρία να έχει επιλέξει πιο απέριττες και καθαρές γραμμές, χωρίς στοιχεία πρόσκαιρου εντυπωσιασμού.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστική είναι η έντονη κλίση της οροφής που καταλήγει σε ένα μικρό σπόιλερ, η μάσκα εδώ είναι διαφορετική σε σχέση με το τετράθυρο, ενώ οι εξωτερικές του διαστάσεις έχουν μεγαλώσει.

Το τελευταίο εξασφαλίζει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό, που προσδιορίζεται από την ελεύθερη οθόνη αφής του συστήματος infotainment και η οποία έχει διαγώνιο είτε 7,0 είτε 9,0 ιντσών ανάλογα με την έκδοση. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων -εδώ η διάσταση είναι είτε 7,0 είτε 10,2 ίντσες- ενώ ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει τόσο πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης όσο και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του Honda Sensing.

Advertisement

Σε ότι αφορά τους κινητήρες το νέο Honda Civic θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη -θα έρθει το φθινόπωρο του 2022- ως αποκλειστικά υβριδικό, υιοθετώντας την προηγμένη τεχνολογία e:HeV της ιαπωνικής εταιρείας. Κατα πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί το σύνολο που θα κινεί και το επίσης καινούργιο HR-V και αποτελείται από ένα ατμοσφαιρικό i-VTEC 1.500 κυβικών και δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 131 ίππων και 253 Nm. ‘Αγνωστο προς το παρόν το μέλλον των πολύ καλών turbo των 1.000 και 1.500 κυβικών.    

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Honda Civic παρουσιάστηκε και επίσημα
Συγκριτικό: Honda Civic 1.5 VTEC 182 PS vs Mazda 3 2.0 SKYACTIV-X 180 PS
Αυτό το Honda Civic Type R Mugen RR είναι εξαιρετικά σπάνιο