Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To Hercules Alpha ηλεκτρικό pickup του Pininfarina με έως 1.000 ίππους

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Hercules Alpha ηλεκτρικό pickup του Pininfarina με έως 1.000 ίππους

Mobility

To Hercules Alpha ηλεκτρικό pickup του Pininfarina με έως 1.000 ίππους

Mobility

Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Pininfarina έχει σχεδιάσει την κατασκευή ενός ηλεκτρικού ημιφορτηγού για λογαριασμό της start up από το Detroit, Hercules Electric Vehicles.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο όχημα από την Hercules θα ονομάζεται Alpha και έχει γίνει προεπισκόπηση με ορισμένα σκίτσα που μας έχουν απασχολήσει το πρόσφατο παρελθόν.

Σχετικά με τη συνεργασία των δύο εταιρειών, έχουν ανακοινωθεί πολύ λίγες λεπτομέρειες  αλλά όπως έχει γίνει γνωστό, η Pininfarina θα σχεδιάσει τόσο το Alpha, όσο και τα υπόλοιπα μοντέλα που θέλει η αμερικάνικη start up να έχει στη γκάμα της. «Η Pininfarina είναι ο κορυφαίος σχεδιαστής αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης και πολυτελείας στον κόσμο με πάνω από 90 χρόνια εμπειρίας και συνεργασίας με τις Ferrari, Maserati και Alfa Romeo. Θέλαμε το καλύτερο δυνατό για να είναι το Alpha μας πραγματικά μοναδικό και διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hercules, James Breyer. Η Hercules Electric Vehicles ιδρύθηκε το 2018 και σχεδιάζει να ξεκινήσει να παράγει το pick up Alpha μέσα στο 2022.

Advertisement
Advertisement

Αν και ίσως να μην έχετε ακούσει για την εταιρεία στο παρελθόν, ο Breyer έχει πλούσια εμπειρία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και έχει εργαστεί ως ο κύριος μηχανικός ανάπτυξης κινητήρων για τα Chevrolet Spark και Volt. «Η Pininfarina ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρικής κινητικότητας. Φέρνουμε σε αυτό το νέο εγχείρημα με έναν συνεργάτη από τη Βόρεια Αμερική, την ικανότητά μας να εξελίξουμε μια νέα σχεδιαστική γλώσσα έχοντας κατά νου τόσο την ταυτότητα του πελάτη όσο και την κοινή μας δέσμευση για περιβαλλοντική βιωσιμότητα», δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Pininfarina, Giuseppe Bonollo. Το Hercules Alpha, όπως όλα δείχνουν θα βασίζεται στο Nissan Titan αλλά θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία κινητήρα της Hercules που υπόσχεται απόδοση που θα φτάνει έως και τους 1.000 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα «πράσινα» φορτηγά του Pininfarina
Ο Nick Heidfeld εξελίσσει το Pininfarina Battista (video)
Πρόταση για camping με το Alpha Wolf+

Advertisement

 

 

Advertisement