Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ο Nick Heidfeld εξελίσσει το Pininfarina Battista (video)

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Nick Heidfeld εξελίσσει το Pininfarina Battista (video)

Mobility

Ο Nick Heidfeld εξελίσσει το Pininfarina Battista (video)

Mobility

O έμπειρος Nick Heidfeld, οδηγός στη Formula 1 και την Formula E, έχει αναλάβει το βάρος της εξέλιξης του Pininfarina Battista, του ηλεκτρικού supercar των 1.900 ίππων

Advertisement
Advertisement

Ένα supercar με ισχύ που αγγίζει τα όρια του παρανοϊκού πρέπει να έχει τις ανάλογες οδηγικές ικανότητες και γι’αυτό το λόγο ο οίκος Pininfarina στρατολόγησε τον Nick Heidfeld ώστε να προσφέρει την εμπειρία του στην εξέλιξη των δυναμικών χαρακτηριστικών του ηλεκτρικού supercar Battista.

Ο γερμανός οδηγός που συμμετείχε για 12 χρόνια στην Formula 1 για να συνεχίσει στην Formula E είναι ένας από τους πιο κατάλληλους για να συμβάλει στην εξέλιξη του Battista στο δρόμο. Η εμπλοκή του προσμετρά ήδη αρκετούς μήνες καθώς ξεκίνησε από την φάση της μελέτης και εξέλιξης του αυτοκινήτου σε εξομοιωτή. Πρόσφατα όμως ο Heidfeld είχε την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι του πραγματικού πρωτοτύπου του Battista και να το οδηγήσει στην πίστα δοκιμών Nardo.

Pininfarina-Battista-proto

Advertisement
Advertisement

Στο video από αυτή την επαφή του ο Heidfeld σημειώνει πως ο οίκος Pininfarina δεν δημιούργησε το Battista σαν ένα απόλυτο όπλο για την πίστα αλλά σαν ένα hyper GT. Ωστόσο αν και από αυτό καταλαβαίνουμε πως η φιλοσοφία του δεν είναι σκληροπυρηνική φαίνεται πως το Battista τα καταφέρνει περίφημα και σε μια απαιτητική πίστα όπως το Nardo. Στις δηλώσεις του ο Heidfeld τονίζει πως το αυτοκίνητο βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και παρά το γεγονός πως το πρωτότυπο είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί περίπου στο 80% της απόδοσής του οι επιδόσεις και η ταχύτητά του είναι κάτι που εντυπωσιάζει ακόμα και έναν οδηγό με βιώματα από μονοθέσιο της F1.

Pininfarina-Battista-proto

Μάλιστα δεν παρέλειψε να σημειώσει πως ακόμα και με μειωμένη επεμβατικότητα από τα συστήματα ελέγχου και ενεργητικής ασφάλειας το Battista έχει εξαιρετική πρόσφυση και ισορροπία. Θυμίζουμε πως το Pininfarina Battista έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και συνολική απόδοση 1.900 ίππων και 2.300 Nm ροπής κάτι που το καθιστά το πιο δυνατό αυτοκίνητο παραγωγής με ιταλική καταγωγή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Τα καλύτερα supercars των 70s (video)

Hyperion XP-1: Supercar με κυψέλες υδρογόνου

Nissan GT-R Nismo προπαραγωγής τραβάει τα βλέμματα σε συνάντηση με supercars (video)

Advertisement