Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Τα «πράσινα» φορτηγά του Pininfarina

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα «πράσινα» φορτηγά του Pininfarina

Fleet Cars

Τα «πράσινα» φορτηγά του Pininfarina

Fleet Cars

Για λογαριασμό της Gaussin, ο οίκος Pininfarina σχεδίασε μια γκάμα φορτηγών που αν μη τι άλλο, έχουν χαρακτηριστικό οπτικό αποτύπωμα.

Advertisement
Advertisement

Η Gaussin κατασκευάζει μια μεγάλη γκάμα οχημάτων και προϊόντων για τις μεταφορές και σήμερα διαθέτει στόλο που περιλαμβάνει περισσότερα από 50.000 οχήματα παγκοσμίως.

Μια εικόνα teaser που κυκλοφόρησε η Pininfarina δείχνει ότι όλα τα φορτηγά θα έχουν παρόμοια φώτα και φωτεινές συστοιχίες LED κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και φωτεινά σήματα και επωνυμία Gaussin. Ο οίκος Pininfarina έχει έτοιμα σχέδια για οχήματα κάθε κατηγορίας και προτείνει μια αρθρωτή πλατφόρμα «skateboard» που μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτροκινητήρες και κινητήρες υδρογόνου. Μεταξύ των οχημάτων που βλέπουμε να ετοιμάζονται είναι ένα φορτηγό που θα έχει αυτονομία έως και 1.200 χιλιόμετρα καθώς και μικρότερα φορτηγά για χρήση σε κατοικημένες περιοχές, φορτηγά για την βιομηχανία των κατασκευαστικών (τσιμεντοφόρα και ανατρεπόμενα) καθώς και φορτηγά για τη διαχείριση αποβλήτων.

Advertisement
Advertisement

«Η καμπίνα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις νέες ανάγκες κινητικότητας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Gaussin, Christophe Gaussin. «Πρέπει να είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του οδηγού και της αποστολής του, μεταξύ του φορτηγού και του περιβάλλοντός του. Πρέπει να είναι καθαρό, ασφαλές, φιλικό αλλά και έξυπνο για απόδοση σε υψηλό επίπεδο απόδοσης… και πρέπει να έχει μια “υπογραφή” που αντέχει στο χρόνο. Η Pininfarina όχι μόνο σχεδίασε μια μοντέρνα και υπέροχη καμπίνα αλλά στην πραγματικότητα δημιούργησε μια διαχρονική ιστορία. Στην Gaussin, εργαζόμαστε φυσικά για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή στις ανάγκες των πελατών μας αλλά φροντίζοντας παράλληλα και τον πλανήτη για τις επόμενες γενιές. Ακριβώς γι’ αυτό επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την Pininfarina».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Nick Heidfeld εξελίσσει το Pininfarina Battista (video)
Το φουτουριστικό ηλεκτρικό Pininfarina eSUV
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement