Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Genesis GV80 απέκτησε επίσημα έκδοση κουπέ

Ελλάδα 5:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Genesis GV80 απέκτησε επίσημα έκδοση κουπέ

ΝΕΑ

To Genesis GV80 απέκτησε επίσημα έκδοση κουπέ

ΝΕΑ

Η Genesis παρουσίασε το ανανεωμένο μοντέλο τόσο στην Coupe, όσο και στην SUV εκδοχή του.

Advertisement
Advertisement

Τα ανανεωμένα πολυτελή μοντέλα GV80 και GV80 Coupe που παρουσιάστηκαν στη Νότια Κορέα, χαρακτηρίστηκαν ως «σημαντικό ορόσημο» στο «ταξίδι προς την επιτυχία» της εταιρείας.

Το Genesis GV80 Coupe είναι έντονα εμπνευσμένο από το ομώνυμο concept, που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2023. Διαθέτει πιο κομψή σχεδίαση από το αδερφάκι του SUV, με κυρτό πίσω άκρο και αεροτομή τοποθετημένη ακριβώς πάνω από τα πίσω φώτα.

Η Genesis υποστηρίζει ότι η πιο εμφατική σχεδίαση του Coupé, βοηθά στη «μεγιστοποίηση της πρακτικότητας και του σπορ χαρακτήρα με ένα ξεχωριστό πακέτο σχεδίασης».

Advertisement
Advertisement

Ένα ενεργό πτερύγιο αέρα έχει συνδυαστεί με τέσσερις μπροστινούς αεραγωγούς, οι οποίοι βελτιώνουν την ψύξη. Το GV80 Coupé μπορεί να επιλεγεί με ζάντες 20 ιντσών ή 22 ιντσών. Στο εσωτερικό, διαθέτει υλικά και σχέδια από άνθρακα, με προσαρμοσμένες ραφές ταπετσαρίας και μεταλλικές λεπτομέρειες.

Το GV80 SUV, εν τω μεταξύ, έχει αποκτήσει μια σχεδιαστική ανανέωση, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας μπροστινής μάσκας, πιο λεπτών προβολέων και αρκετές αναβαθμίσεις εσωτερικού.

Advertisement

Η καμπίνα του SUV λαμβάνει ένα τεράστιο σύστημα infotainment 27 ιντσών, με δορυφορική πλοήγηση και αναπαραγωγή βίντεο, ενώ υπάρχουν και επιφάνειες αφής για τη ρύθμιση του κλιματισμού.

Υπάρχει επίσης δίχρωμο τιμόνι και κορυφαία υλικά από ξύλο, δέρμα και αλουμίνιο, στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement

Και στα δύο μοντέλα, οι οδηγοί έχουν πρόσβαση σε έναν ασύρματο φορτιστή τηλεφώνου, μια μεγαλύτερη ποτηροθήκη για την κεντρική κονσόλα και έναν περιστροφικό επιλογέα, για να συντονίσουν το ραδιόφωνο ή να ρυθμίσουν την ένταση του ήχου.

Άλλος εξοπλισμός περιλαμβάνει έλεγχο ταυτότητας με δακτυλικά αποτυπώματα, θερμαινόμενα υποβραχιόνια και σύστημα αρωμάτων.

Advertisement

Μια πίσω οθόνη 14,6 ιντσών με σύστημα ήχου υψηλής ποιότητας Bang & Olufsen και ροή βίντεο, είναι διαθέσιμη στους επιβάτες της πίσω σειράς.

Το GV80 SUV έρχεται με μια επιλογή από δύο κινητήρες: έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και 299 ίππων και έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων, με απόδοση 374 ίππων.

Το GV80 Coupé είναι επίσης διαθέσιμο με αυτούς τους δύο κινητήρες, αλλά προσφέρει μια τρίτη, κορυφαία επιλογή: έναν υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό 3,5 λίτρων, με 409 ίππους. Αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης περιλαμβάνει έλεγχο εκκίνησης, λειτουργία οδήγησης Sports+ και ρυθμιζόμενη απόκριση φρένων.

Τόσο το SUV όσο και το Coupé διαθέτουν ένα επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας, που περιλαμβάνει ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας και ηλεκτρονική ανάρτηση ελέγχου. Η σταθεροποίηση πλευρικού ανέμου είναι στάνταρ, όπως και ένας αναλυτής εδάφους με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Genesis θα ανακοινώσει τις τιμές για τα ανανεωμένα μοντέλα της, μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρήκαμε στον δρόμο το πρώτο MG Cyberster
Lamborghini και Ducati σε μια… σύνδεση ασφαλείας (+video)
Η Lexus χαράζει νέα σχεδιαστική πορεία με το LBX