Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Fusilier είναι το νέο μοντέλο της Ineos Automotive

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Fusilier είναι το νέο μοντέλο της Ineos Automotive

ΝΕΑ

Το Fusilier είναι το νέο μοντέλο της Ineos Automotive

ΝΕΑ

Μετά τα Grenadier και Quartermaster, η Ineos Automotive ανακοίνωσε την εξέλιξη και δημιουργία ενός νέου μοντέλου της. Πρόκειται για το Fusilier το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η Ineos Automotive κατάφερε να υλοποιήσει το επιχειρηματικό πλάνο της και να βάλει στην παραγωγή το Grenadier, το «παλαιάς κοπής» εκτός δρόμου όχημά της. Εκτός από αυτό, παρουσίασε και το Quartermaster, την pickup έκδοσή του.

Πέρυσι, έγινε γνωστό ότι τα στελέχη της εταιρείας σκοπεύουν να εξελίξουν και να κατασκευάσουν και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο 4×4 το οποίο να προσφέρει πολύ καλές δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης, επίσης.

Η πρόθεσή τους έγινε πράξη με την παρουσίαση του πρωτότυπου Fusilier, το οποίο θα εξελιχθεί στο αυτοκίνητο παραγωγής. Το όχημα αποκάλυψε ο ίδιος ο Τζιμ Ράτσκλιφ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ineos Chemicals.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, μετά τον «Γρεναδιέρο» σειρά θα έχει ο «Τυφεκιοφόρος». Όπως δήλωσε ο Ράτσκλιφ το Fusilier θα αρχίσει να πωλείται το 2027, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα διατίθεται σε δύο εκδοχές, τόσο μόνο με μπαταρίες όσο και με έναν μικρό βενζινοκινητήρα ο οποίος θα χρησιμεύει μόνο ως γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου range extender»).

Από την Ineos Automotive έγινε γνωστό ότι στην πρώτη η μέγιστη θεωρητική αυτονομία θα φτάνει τα 270 χλμ. και στη δεύτερη τα 400 χλμ. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευάζεται από τη Magna Steyr, στο Graz (Αυστρία).

Advertisement

Το Fusilier θα βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα ο οποία θα είναι τύπου «skateboard». Οι μπαταρίες του θα είναι της Samsung και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στην Ουγγαρία. Όμως, όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο τύπος τους.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του πρωτότυπου Fusilier ο Ράτσκλιφ (φωτογραφία επάνω) δήλωσε σχετικά: «Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του αυτοκινήτου συνειδητοποιήσαμε ότι χρειάζεται να έχουμε ένα μίγμα τεχνολογιών μετάδοσης κίνησης, για να μπορέσουμε κατασκευάζουμε αυτοκίνητα που θα θέλουν να οδηγούν οι καταναλωτές αλλά και να προχωρήσουμε με τη μείωση διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement

»Τα ηλεκτροκίνητα με μπαταρίες είναι ιδανικά για μια συγκεκριμένη χρήση: Για μικρές διαδρομές και για παραδόσεις (προϊόντων) εντός πόλης. Όμως, ο κλάδος της Αυτοκινητοβιομηχανίας και οι κυβερνήσεις χρειάζεται να θέσουν πιο ρεαλιστικές απαιτήσεις και για τις υπόλοιπες τεχνολογίες οι οποίες μπορούν να επιταχύνουν τον ρυθμό αλλαγής.

»Αυτός είναι ο λόγος που προσφέρουμε μια επιπλέον τεχνολογία κίνησης για το Fusilier, αυτή που μειώνει δραστικά τη μείωση εκπομπών αλλά έχει την (κατάλληλη) αυτονομία και την απαραίτητη ικανότητα ανεφοδιασμού».

Η Λιν Κάλντερ, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ineos Automotive, δήλωσε σχετικά: «Η ανακοίνωση του τρίτου μοντέλου μας είναι ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο για την Ineos Automotive, το οποίο εδραιώνει τον στόχο μας ως κατασκευαστής αυτοκινήτων. Με την πλήρη γκάμα αυτοκινήτων αποδεικνύουμε ότι έχουμε μακροπρόθεσμο μέλλον».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Ineos Grenadier
Συγκριτική δοκιμή: Ineos Grenadier vs Land Rover Defender vs Ford Ranger
Το Ineos Grenadier αποκτά… ηλεκτρικό αδερφάκι!