Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ineos Grenadier αποκτά… ηλεκτρικό αδερφάκι!

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ineos Grenadier αποκτά… ηλεκτρικό αδερφάκι!

ΝΕΑ

Το Ineos Grenadier αποκτά… ηλεκτρικό αδερφάκι!

ΝΕΑ

Το Ineos EV θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και υπόσχεται να είναι ένα “ασυναγώνιστο” off-roader.

Advertisement
Advertisement

Tο Ineos Grenadier θα αποκτήσει σύντομα ένα «αδερφάκι», με τη μορφή ενός αμιγώς ηλεκτρικού off-roader, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2026.

Γνωρίζουμε για τα σχέδια της μάρκας να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό off-roader από τον Φεβρουάριο, αλλά μόλις τώρα δημοσιεύονται πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Σύμφωνα με την Ineos, εξέτασε τη δυνατότητα μετατροπής του Grenadier σε EV, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν πολύ δύσκολο να «συσκευάσει» μια μεγάλη μπαταρία στο πλαίσιό του.

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια, αναγκάστηκε να ξεκινήσει με ένα… λευκό φύλλο χαρτιού για το νέο μοντέλο και να χρησιμοποιήσει μια αρχιτεκτονική πιο φιλική προς τα EV. Κοινώς μια νέα πλατφόρμα τύπου skateboard, όπως την αναφέρουν οι μηχανικοί της εταιρείας.

Η Ineos αναπτύσσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα σε συνεργασία με τη Magna Steyr, η οποία έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Grenadier.

Advertisement

Το νέο μοντέλο θα μπορούσε να υποστηριχθεί από την πλατφόρμα FM29 της Magna, που χρησιμοποιείται επίσης από την Fisker Ocean και κάποια κινέζικα SUV.

Η εταιρεία απέφυγε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το νέο project, πέραν του ότι θα διακρίνεται για τις εκτός δρόμου αρετές του, σε συνδυασμού με μια αυτονομία που θα φτάνει τα 400 χιλιόμετρα.

Advertisement

Πέρα του EV η Ineos αναπτύσσει επίσης ένα πολυτελές SUV που αναμένεται να είναι μια πολύ τροποποιημένη έκδοση του Grenadier που θα επικεντρώνεται περισσότερο στις επιδόσεις και την άνεση στο δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ineos αποκαλύπτει τον αντίπαλο του Toyota Hilux
To αγροτικό Ineos Grenadier στο Goodwood (+ video)
Ο πιο επικός τρόπος παράδοσης αυτοκινήτου! (+video)