Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Puma ST θα γίνει υβριδικό και πιο δυνατό

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford Puma ST θα γίνει υβριδικό και πιο δυνατό

ΝΕΑ

Το Ford Puma ST θα γίνει υβριδικό και πιο δυνατό

ΝΕΑ

Η έκδοση επιδόσεων του επιτυχημένου SUV της Ford θα εξηλεκτριστεί, ακολουθώντας τη λογική των μικρότερων.

Advertisement
Advertisement

Η Ford προχωρά γρήγορα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και αν κρίνουμε από φωτογραφίες από δοκιμές πρωτοτύπων τόσο σε δημόσιους δρόμους όσο και στην πίστα του Nurburgring σειρά θα πάρει η πιο δυνατή έκδοση του Puma.

To Puma ST λοιπόν θα αποκτήσει μια εξηλεκτρισμένη έκδοση, που από τη στιγμή που στις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας δεν φαίνεται κάποια επιπλέον θύρα φόρτισης δεν θα είναι plug-in υβριδική. Άλλωστε η συγκεκριμένη επιλογή θα πρόσθετε αρκετά επιπλέον κιλά που αν μη τι άλλο θα επηρέαζαν το σπορ χαρακτήρα του που η Ford θέλει να φυλάξει ως κόρη οφθαλμού.

Advertisement
Advertisement

Λίγες είναι οι πιθανότητες και για μια πλήρως υβριδική εκδοχή του, ειδικά από τη στιγμή που ο κινητήρας του Puma ST είναι ο τρικύλινδρος EcoBoost των 1.500 κυβικών. Έτσι, εκτός απροόπτου, μιλάμε για μια ήπια υβριδική υποβοήθηση (mHEV), ακολουθώντας και τη λογική των μικρότερων εκδόσεών του με τον 1.0 EcoBoost.

Υπέρ αυτής της επιλογής συνηγορεί τόσο το μικρό βάρος όσο και η ευκολία ενσωμάτωσης του συστήματος όσο και η δυνατότητα μείωσης, όσο είναι εφικτό, της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων σε επίπεδα πιο χαμηλά από τα σημερινά.

Advertisement

Ταυτόχρονα θα βοηθήσει και την απόδοσή του να ανέβει πάνω από τους τρέχοντες 200 ίππους.

Advertisement

Υβριδικό, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, θα είναι και το αγωνιστικό Ford Puma Rally1 για το WRC. Εδώ το turbo σύνολο βενζίνης των 1.600 κυβικών θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW και  μια μπαταρία 3,9 kWh.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κάνει στο τεστ ταράνδου το σπορ Ford Puma ST; (+video)
Δοκιμή: Ford Puma EcoBoost Auto
Ford Kuga PHEV: Τα καλύτερα και των δύο κόσμων

Advertisement