Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Kuga PHEV: Τα καλύτερα και των δύο κόσμων

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Kuga PHEV: Τα καλύτερα και των δύο κόσμων

FORD-2021

Ford Kuga PHEV: Τα καλύτερα και των δύο κόσμων

FORD-2021

Η Plug-in υβριδική έκδοση του Ford Kuga συνδυάζει τις αρετές και τις παροχές ενός ηλεκτρικού μοντέλου με την ευκολία στην χρήση που εξασφαλίζει η παρουσία ενός συμβατικού κινητήρα. Τα καλύτερα και των δύο κόσμων συνδυασμένα σε ένα μοντέλο κορυφαίας πρακτικότητας και οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement
Advertisement

 

Στην πορεία της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Ford παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως ελκυστική πρόταση, την Plug-in εκδοχή του ιδιαίτερα ελκυστικού Kuga. Η Ford έχει ήδη δεσμευτεί στο να προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε επιβατικό μοντέλο που λανσάρει στην Ευρωπαϊκή αγορά αυξάνοντας έτσι τη γκάμα των εξηλεκτρισμένων οχημάτων της στην Ευρώπη στα 18 μέχρι τα τέλη του 2021. Και το Κuga PHEV είναι ένας από τους βασικότερους κρίκους προς αυτή την κατεύθυνση.

Το νέο Kuga βασίζεται στη νέα, ευέλικτη και παγκόσμια προσθιοκίνητη πλατφόρμα της Ford, η οποία υποστηρίζει τη βελτιωμένη αεροδυναμική του αμαξώματος για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα αυτή συμβάλει στη μείωση του βάρους του νέου Kuga όντας ελαφρύτερη έως και 80 κιλά σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο σε αντίστοιχες εκδόσεις κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Kuga PHEV συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους.

O οδηγός μπορεί να επιλέγει πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιεί την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Advertisement

Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που παρέχει το ηλεκτρικό σύστημα του Kuga PHEV είναι στα 56 χιλιόμετρα, με την μέση κατανάλωση καυσίμου να βρίσκεται στα 1,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές ρύπων να φθάνουν στα μόλις 32 γρ/χλμ.

Advertisement

Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι και η απαλλαγή εταιρικού φόρου χάρη στις ευνοϊκές προβλέψεις του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” ενώ απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και έχει ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο της Αθήνας.

Από εκεί και πέρα, το Kuga PHEV είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα και άνετα οικογενειακά SUV της ελληνικής αγοράς, διαθέτοντας τεράστιους χώρους για τους επιβάτες ενώ και το πορτ-μπαγκάζ του, στα 706 λίτρα είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του.

Advertisement

Στο Κuga PHEV o χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών και η κορυφαία στο είδος χωρητικότητα του χώρου αποσκευών επιτυγχάνονται με την υιοθέτηση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων, που μετακινείται εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, σε μία διαδρομή μήκους 150 χιλιοστά.

Εξαιρετικό σε ποιότητα κατασκευής και με κορυφαίες επιλογές των υλικών που χρησιμοποιούνται στο σαλόνι του, το Kuga PHEV χαρακτηρίζεται και από ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, ο οποίος ακόμα και από την βασική έκδοση περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3’’, Sync 3 με 8’’ οθόνη αφής και Navigation, Embedded Modem, Κάμερα μπροστά και πίσω, Collision Mitigation, Active Park Assist και πολλά ακόμα.

Mε τον συνδυασμό των δύο κόσμων, ηλεκτροκίνησης και κινητήρα εσωτερικής καύσης, το Kuga PHEV επιτρέπει στον οδηγό να εκμεταλλεύεται όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, τόσο σε αστική χρήση όπου η ηλεκτροκίνηση εξασφαλίζει απίστευτα χαμηλή κατανάλωση όσο και στο μεγάλο ταξίδι, όπου το υβριδικό σύστημα προσφέρει υψηλές επιδόσεις, μικρή κατανάλωση και παντελή έλλειψη του άγχους της αυτονομίας και του ανεφοδιασμού.

Μία ιδανική επιλογή για μία σύγχρονη ελληνική οικογένεια, με σημαντικά οφέλη και το οικολογικό προφίλ να χαρακτηρίζει τον καταναλωτή που σκέφτεται και φροντίζει για το περιβάλλον χωρίς να στερείται την χαρά της οδήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Kuga Plug-in Hybrid: Η απόλυτη πρόταση για leasing με 269 ευρώ το μήνα
Δοκιμή: Ford Kuga Plug-in hybrid
«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV