Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το… φανταστικό παρελθόν της DeLorean

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το… φανταστικό παρελθόν της DeLorean

ΝΕΑ

Το… φανταστικό παρελθόν της DeLorean

ΝΕΑ

H DeLorean, αναγεννήθηκε και ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο. Όμως αυτό δεν είναι το πρώτο της. Ψάξαμε λίγο το παρελθόν της εταιρίας και βρήκαμε τρία προηγούμενα πρωτότυπα, που παρουσιάζουν την φανταστική εξέλιξη της εταιρίας. Όταν δεν έχεις ιστορία μπορείς να την… δημιουργήσεις.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσά στα φανταστικά οχήματα της DeLorean, όμως είναι και DMC-24, ένα πραγματικό DeLorean concept sedan από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το DeLorean Alpha5 έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη Μαΐου, υπόσχεται αυτονομία 500 χλμ και εντυπωσιακές επιδόσεις από τον ηλεκτροκινητήρα του, ενώ θα παραχθούν μόνο 88. Υπήρξαν όμως άλλα μοντέλα της DeLorean πριν το Alpha5; Ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Joost de Vries δεν ανέφερε ποτέ κάποια γιατί ποτέ δεν υπήρξαν. Όμως εμείς ανακαλύψαμε τα Alpha2, Alpha3 και Alpha4, μάλλον εύκολα.
Στο site της DeLorean και στην ενότητα με την ένδειξη «generational», ένα κλικ θα σας οδηγήσει σε ένα φανταστικό ταξίδι… πίσω στο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

DeLorean Alpha2
Tο DeLorean Alpha2 της δεκαετίας του 1990. Θυμίζει αρκετά την C4 Corvette σε μικρότερες διαστάσεις. Ίσως αυτό έγινε επίτηδες, αφού το Alpha2 θα «έβγαινε» στο 1996, όταν τελείωσε η γενιά C4, με κινητήρα εσωτερικής καύσης άγνωστης ισχύος. Φυσικά, όλα αυτά είναι μέρος ενός φανταστικού χρονοδιαγράμματος. Για να μην ξεχνάμε, πως η  DMC χρεοκόπησε το 1982.

DeLorean Alpha3
Το Alpha3 αντιπροσωπεύει την ιδέα για ένα φουτουριστικό σεντάν των της δεκαετίας του 2000, που παρουσιάστηκε το 2006 (στο εναλλακτικό σύμπαν της DeLorean). Όχι μόνο το στυλ δεν μοιάζει καθόλου με άλλα σεντάν της εποχής, αλλά το πλήρως ηλεκτρικό του σύστημα κίνησης ξεπερνά αυτό της Tesla για έξι χρόνια. Υπάρχουν δύο τεράστιες πόρτες gullwing για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες, αν και η επίπεδη οροφή του με το coupe στυλ αποπνέει μια αίσθηση fastback ή wagon αντί για sedan.

Advertisement

DeLorean Alpha4
Εδώ πρόκειται για το SUV DeLorean που περιμένατε. Βρισκόμαστε τώρα στο 2013 στο χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης της DeLorean όπου ο ηλεκτρισμός εξακολουθεί να κινεί τα μοντέλα της, αλλά στο Alpha4 η ενέργεια προέρχεται από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου.

Advertisement

DeLorean DMC-24
Εδώ μιλάμε για ένα πρωτότυπο μέρος της πραγματικής κληρονομιάς της DeLorean. Το DMC-24 σχεδιάστηκε το 1982 ως ένα κομψό τετραθέσιο σεντάν σε σχήμα σφήνας και έφτασε ακόμη και στο επίπεδο της… μακέτας. Ήταν το αρχικό Alpha, αλλά με την πτώχευση της εταιρείας, που έγινε εκείνη τη χρονιά, η ανάπτυξη του δεν προχώρησε ποτέ περισσότερο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Μια… Delorean για το κινητό σας!
Καταφύγιο από τον τυφώνα Dorian βρήκαν δεκάδες σπάνια αυτοκίνητα
Αυτόνομα… παντιλίκια με μια ηλεκτρική DeLorean! (Video)