Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομα… παντιλίκια με μια ηλεκτρική DeLorean! (Video)

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτόνομα… παντιλίκια με μια ηλεκτρική DeLorean! (Video)

ΝΕΑ

Αυτόνομα… παντιλίκια με μια ηλεκτρική DeLorean! (Video)

ΝΕΑ

Η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και ξεκούραση σε έναν οδηγό, μπορεί όμως και να τον διασκεδάσει, σύμφωνα με το βίντεο που ακολουθεί από το διάσημο αμερικάνικο πανεπιστήμιο του Stanford. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η αυτόνομη οδήγηση μπορεί ξεκουράσει τον οδηγό ενός οχήματος και να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας σε αυτόν και τους γύρω του. Το πανεπιστήμιο του Stanford πιστεύει όμως ότι μπορεί και να τον διασκεδάσει και το αποδεικνύει με το παρακάτω βίντεο.

Το αμερικάνικο πανεπιστήμιο, μέσω του τμήματος του Dynamic Design Dynamic Design Lab, βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος όσον αφορά τις εξελίξεις στην αυτόνομη οδήγηση και κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με ουκ ολίγους κατασκευαστές, επίσημα ή ανεπίσημα.

Το λόγο μπορεί να τον δει κανείς στο βίντεο που ακολουθεί αφού οι ερευνητές του τμήματος προχώρησαν την εξέλιξη της MARTY, της αυτόνομης ηλεκτρικής Delorean του πανεπιστημίου, ένα βήμα παραπέρα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από τρία περίπου χρόνια οι ερευνητές είχαν παρουσιάσει ένα βίντεο της MARTY στο οποίο μπορούσε να… ντριφτάρει αυτόνομα γύρω από ένα σταθερό σημείο. Τώρα η MARTY μπορεί να κάνει ντριφράφοντας ένα ολόκληρο 8άρι, με ποιότητα και ακρίβεια που θυμίζει πραγματικά επαγγελματία οδηγό. Σύμφωνα και με τον τίτλο του βίντεο αυτό είναι το 1ο αυτόνομο 8άρι στον κόσμο που γίνεται με ντριφτ.

Απολαύστε και εσείς την MARTY στο βίντεο που ακολουθεί και σκεφτείτε πως η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να μην είναι και τόσο βαρετή τελικά.