Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το έξυπνο σύστημα κλιματισμού του Volkswagen ID. 7 (+video)

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το έξυπνο σύστημα κλιματισμού του Volkswagen ID. 7 (+video)

ΝΕΑ

Το έξυπνο σύστημα κλιματισμού του Volkswagen ID. 7 (+video)

ΝΕΑ

H Volkswagen, έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το ID. 7, το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, και συγκεκριμένα γι’ αυτές που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού του.

Advertisement
Advertisement

Το ID. 7, το οποίο υπήρχε στην εφετινή έκθεση CES, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό sedan μοντέλο τής Volkswagen το οποίο είναι στο τελικό στάδιο εξέλιξής του και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο δεύτερο μισό του έτους.

Η γερμανική εταιρεία δημοσίευσε τόσο φωτογραφίες του αυτοκινήτου, το οποίο έχει ακόμα καμουφλαρισμένο το αμάξωμά του, αλλά και ένα βίντεο στο οποίο μας επιδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας τού «έξυπνου» συστήματος κλιματισμού που διαθέτει.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σύστημα ενεργοποιείται μόλις ο οδηγός πλησιάζει προς το ID. 7, καθώς αναγνωρίζει το σήμα που εκπέμπει το κλειδί. Μόλις ο επιβάτης ανοίξει την πόρτα για να εισέλθει σε αυτό, στις ψυχρές περιόδους του έτους το σύστημα αρχίζει και βγάζει θερμό αέρα και στις θερμές δροσερό για να προσαρμόσει ανάλογα τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

Επίσης, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Volkswagen το σύστημα προσαρμόζεται και στα δεδομένα των περιβαλλοντικών συνθηκών και ιδίως στην ηλιοφάνεια και στην ένταση των ηλιακών ακτίνων. Για παράδειγμα, εάν τους θερμούς μήνες αυτές προσπίπτουν περισσότερο στη μία πλευρά τού οχήματος, αυτό φροντίζει να στέλνει μεγαλύτερη ποσότητα δροσερού αέρα προς τα εκεί.

Advertisement

Όταν ο οδηγός ή/και οι συνεπιβάτες του καθίσουν στο όχημα, το σύστημα το καταλαβαίνει και κατευθύνει τον αέρα προς το σώμα τους. Εάν αυτό δεν είναι αρεστό από αυτούς, τότε ανακατευθύνει τη ροή του αέρα.

Advertisement

Στο ταμπλό τού ID. 7 αναμένεται να υπάρχει μια κεντρική οθόνη 15 ιντσών μέσω της οποίας γίνεται και ο χειρισμός τού συστήματος κλιματισμού χάρη και σε αντίστοιχη συντόμευση στο ηλεκτρονικό μενού. Επίσης, μέσω αυτής, οι επιβάτες θα μπορούν να αλλάζουν την κατεύθυνση του εκπεμπόμενου αέρα και την έντασή του.

Πέραν του απτικού χειρισμού του, το σύστημα δύναται να λειτουργήσει και με ηχητικές εντολές. Ο ψηφιακός βοηθός «Hey Volkswagen» αντιλαμβάνεται προτάσεις όπως «Hey Volkswagen, κρυώνουν τα χέρια μου» και προσαρμόζει κατάλληλα τόσο τη θερμοκρασία όσο και την διεύθυνση του αέρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές του Volkswagen ID. Buzz στην Ελλάδα
Οι παραδόσεις ηλεκτρικών Volkswagen αυξήθηκαν 24% το 2022
Ηλεκτρικά και τα «τοτέμ» της Volkswagen