Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ID.7, η ηλεκτρική λιμουζίνα της VW, είναι έτοιμo! (+Video)

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To ID.7, η ηλεκτρική λιμουζίνα της VW, είναι έτοιμo! (+Video)

ΝΕΑ

To ID.7, η ηλεκτρική λιμουζίνα της VW, είναι έτοιμo! (+Video)

ΝΕΑ

Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο στη CES δεν διαφέρει από την έκδοση παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Τη μεγάλη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών, τη CES στο Λας Βέγκας, επέλεξε η Volkswagen για να παρουσιάσει ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της νέας και πρώτης ηλεκτρικής της λιμουζίνας.

Το VW ID.7 -το καμουφλάζ του είναι ψηφιακό και αποτελείται από συνολικά 40 στρώματα, ενώ μπορεί να τονίζει οπτικά κάποια στοιχεία του αμαξώματος- θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην Κίνα και στη συνέχεια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Κάτι που το καθιστά μετά το ID.4 το δεύτερο παγκόσμιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί της οποίας έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική και στους χώρους στο εσωτερικό, τους οποίους ο επικεφαλής της VW τους συγκρίνει με αυτούς της πάλαι ποτέ ναυαρχίδας Phaeton.

Στην άνεση των επιβατών συμβάλλει και το μεταξόνιο των 2,97 μέτρων της πλατφόρμας MEB που εδώ είναι αναβαθμισμένη σε MEB+, ενώ σε ότι αφορά το εσωτερικό αποκαλύπτεται πλήρως. Και απεικονίζει την πολιτική αναβάθμισης που έχει προαναγγείλει πως θα ακολουθήσει η Volkswagen.

Advertisement

Έτσι λοιπόν ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη των 15,0 ιντσών του συστήματος infotainment (και με φωνητικό έλεγχο) στο κέντρο του ταμπλό, ενώ στάνταρ θα είναι και ένα Head Up Display (HUD) με στοιχεία εικονικής πραγματικότητας.

Advertisement

Από εκεί και πέρα έχει βελτιωθεί το μενού με τις ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού να είναι πλέον άμεσα διαθέσιμες στο πρώτο επίπεδό του, ενώ οι συρόμενοι διακόπτες αφής θα είναι επιτέλους φωτιζόμενοι. Καινούργιοι και πιο έξυπνοι είναι και οι αεραγωγοί (Smart Air Vents) που μπορούν να κατευθύνουν στοχευμένα τη ροή του αέρα.

Advertisement

Μάλιστα ο κλιματισμός θα αναγνωρίζει άμεσα τον οδηγό από το κλειδί που χρησιμοποιεί και θα ενεργοποιεί αυτόματα τις ρυθμίζει που προτιμά.

Μέχρι στιγμής η VW δεν έχει ανακοινώσει τα δεδομένα του συστήματος πρόωσης του ID.7. Έχει απλά αναφέρει πως η αυτονομία του θα φτάνει μέχρι και τα 700 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως θα χρησιμοποιηθεί και μια μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με την top των 77,0 kWh που είναι διαθέσιμη στα άλλα μοντέλα της γκάμας ID.

To ID.7, που στην πράξη είναι το ηλεκτρικό Passat και η διάθεσή του θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, είναι το 6ο κατά σειρά μοντέλο αυτής της γκάμας και ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά που θα παρουσιάσει η VW έως το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά και τα «τοτέμ» της Volkswagen
Η «σούπερ γιαγιά» της VW επέστρεψε! (+video)
Γιατί εκατομμύρια VW είχαν πάντα λάστιχα 195/65 R15; (+video)