Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Πιο δύσκολο το 2023

Ελλάδα 22:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: Πιο δύσκολο το 2023

ΝΕΑ

Volkswagen: Πιο δύσκολο το 2023

ΝΕΑ

Τα στελέχη του Ομίλου Volkswagen έχουν καθορίσει το επιχειρηματικό πλάνο τους για την επόμενη χρονιά. Όμως, η αισιοδοξία τους είναι συγκρατημένη αναφορικά με το τι αναμένουν εντός αυτής.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ημέρες πριν μας αφήσει το 2022 και έρθει η νέα χρονιά, όλοι ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο, ως είθισται αυτήν την εποχή του χρόνου. Ωστόσο, αυτοί που ασχολούνται με την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων έχουν την δυνατότητα να βλέπουν πιο πραγματιστικά τα δεδομένα.

Υπό αυτό το πρίσμα, στη Volkswagen αναμένουν μια δύσκολη χρονιά αναφορικά με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες τους εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης, των υψηλότερων τιμών της ενέργειας σε σχέση με ό,τι ίσχυε στις αρχές του 2022 και των αυξανόμενων επιτοκίων.

Advertisement
Advertisement

Σε δήλωσή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Frank Fiedler (φωτογραφία), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Volkswagen, είπε σχετικά: «Διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος είναι πιο προσεκτικός λόγω της ύφεσης και δεν πουλάμε τόσα αυτοκίνητα όσα θα θέλαμε. Η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να επηρεάσει τα κέρδη μας το επόμενο έτος».

Ο κ. Fiedler είπε, επίσης, ότι εντός του 2022 η γερμανική εταιρεία επωφελήθηκε από τις σχετικά ψηλές τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της και το χαμηλότερο κόστος για τους πιστωτικούς κινδύνους και τους κινδύνους υπολειμματικής αξίας.

Advertisement

Τέλος, ο κ. Fiedler δήλωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη για τη χρονιά που τελειώνει θα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ πέντε και 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όταν για το 2021 ήταν 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Volkswagen αναβαθμίζει την πλατφόρμα MEB
Γιατί εκατομμύρια VW είχαν πάντα λάστιχα 195/65 R15; (+video)
Πότε η VW θα αρχίσει να πουλά αυτόνομα οχήματα;

Advertisement