Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με έκδοση Shooting Brake το νέο VW Arteon

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με έκδοση Shooting Brake το νέο VW Arteon

ΝΕΑ

Με έκδοση Shooting Brake το νέο VW Arteon

ΝΕΑ

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα teaser για την επερχόμενη ανανεωμένη έκδοση του Arteon και όπως φαίνεται, το μεγάλο μοντέλο θα έχει και εναλλακτική πεντάθυρη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της ανανέωσης του μοντέλου, η VW ετοιμάζει μια έκδοση Shooting Brake όπως φαίνεται από το teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η ανανεωμένη έκδοση του Arteon, αναμένεται να κάνει επίσημο ντεμπούτο στις 24 Ιουνίου και εκτός της εναλλακτικής αυτής έκδοσης αμαξώματος, περιμένουμε να δούμε και αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων. Αυτή η εικόνα του teaser προσφέρει την πρώτη μας ματιά στον ανανεωμένο σχεδιασμό του Arteon και όπως φαίνεται οι αλλαγές που αφορούν την αισθητική του αμαξώματος, δεν είναι εκτενείς.

Advertisement
Advertisement

Οι «κατασκοπικές φωτογραφίες» που είδαμε πρόσφατα με το αυτοκίνητο να έχει ελάχιστο καμουφλάζ κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δείχνουν καθαρά πως το πίσω μέρος, σε αντίθεση με το μπροστινό, είναι τελείως νέο. Στο εσωτερικό, η Volkswagen λέει ότι στο ανανεωμένο Arteon θα έχει σημαντικές αλλαγές, με την ενσωμάτωση εκτός των άλλων και του πλέον πρόσφατου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρείας.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά αναμένουμε ότι η νέα τεχνολογία στην καμπίνα θα περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,7 ιντσών και σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 9,2 ιντσών, κάτι που είδαμε και στο πρόσφατα ανανεωμένο Volkswagen Passat. Η Volkswagen επιβεβαίωσε επίσης ότι το Arteon θα είναι διαθέσιμο με το «Travel Assist», το οποίο η εταιρεία λέει ότι έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και έχει χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης. Υπό την επίβλεψη του οδηγού, το σύστημα μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του τιμονιού, της επιτάχυνσης και του φρεναρίσματος του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα.

Advertisement

Σε ότι αφορά τους κινητήρες του νέου Arteon, φαίνεται πολύ πιθανό να γίνει χρήση του υβριδικού συνόλου με τους 220 ίππου έτσι όπως το έχουμε δει στο νέο Skoda Superb iV. Η υπόλοιπη γκάμα κινητήρων του Arteon θα είναι η ίδια (βενζίνης και ντίζελ) με αυτή του υπάρχοντος μοντέλου. Στην κορυφή της γκάμας, αναμένεται και πάλι ο δίλιτρος TSI με τους 280 ίππους, την τετρακίνηση και το αυτοκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Advertisement