Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη με ηλεκτρικό

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη με ηλεκτρικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη με ηλεκτρικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο e-Largus της Lada θα ξαναβάλει τους Ρώσους στην Ευρώπη, αφού πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα, παραγκωνίζοντας τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων της Ε.Ε.

Advertisement
Advertisement


H Lada μπορεί να είναι σε δύσκολη θέση
μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα και το “διαζύγιό” της με τον όμιλο Renault, ωστόσο δεν την εμπόδισε να παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο.

Φυσικά μην παραβλέψουμε ότι πλέον η Lada είναι στο 100% σε κρατικά χέρια, με τον Πρόεδρο Πούτιν να ρίχνει πακτωλό χρημάτων για την εξέλιξη νέων προϊόντων…

Advertisement
Advertisement

Το Lada e-Largus είναι μια ηλεκτρική έκδοση του station wagon Largus, το οποίο βασίζεται στο Dacia Logan πρώτης γενιάς. Μπορεί να μην αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες, αλλά δημοσίευσε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του e-Largus σε επαγγελματική βερσιόν (LCV) εξού και τα καλυμμένα πίσω παράθυρα.

Σχεδιαστικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, δεδομένου ότι χρησιμοποίησαν ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που κινείται με θερμικό κινητήρα. Παρόλα αυτά, η μάσκα είναι πλήρως καλυμμένη, έχει επανασχεδιαστεί ο εμπρός προφυλακτήρας και προστέθηκαν μπλε λεπτομέρειες ενισχύοντας την ηλεκτρική του φιλοσοφία.

Advertisement

Εκτός από την πλατφόρμα, όλα τα υπόλοιπα μάς είναι άγνωστα (ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία κλπ.) προς το παρόν. Η AvtoVAZ σημείωσε ότι το αυτοκίνητο θα παραχθεί στο εργοστάσιο του Izhevsk, το οποίο βρίσκεται υπό αναθεώρηση μετά την απόφαση της Renault να εγκαταλείψει επίσημα της ρώσικες δραστηριότητες.

Η Lada ανακοίνωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής το 2023, ενώ προσπάθειες γίνονται να αυξηθούν οι σταθμοί φόρτισης στη Ρωσία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Έρχεται το νέο Lada Niva (+τιμή)
Χωρίς αερόσακους και ABS τα Lada
Ξεχάστε όσα ξέρατε για την ρωσική Lada!
Πόσα θα δίνατε για ένα… τούμπανο Lada Niva;