Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Dacia Jogger θα αποκτήσει έκδοση Camper Van

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Dacia Jogger θα αποκτήσει έκδοση Camper Van

ΝΕΑ

Το Dacia Jogger θα αποκτήσει έκδοση Camper Van

ΝΕΑ

Η Dacia πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στην κατηγορία 7θέσιων SUV, αποκαλύπτοντας προσφάτως το Jogger, ένα μοντέλο που υπόσχεται άνετες και περιπετειώδεις μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της εταιρείας επιβεβαίωσαν ότι σύντομα θα ακολουθήσει και μία έκδοση Camper Van για… περιπετειώδεις χαρακτήρες.

Η Dacia απευθύνεται σε κατεξοχήν πρακτικούς ανθρώπους και ο ορισμός της λογικής και των χώρων αποτυπώνεται στην τελευταία προσθήκη της γκάμας της. Το Jogger διαθέτει  μεταξόνιο 2,9 μέτρων και συνολικό μήκος 4,55 μέτρων που το καθιστούν το μεγαλύτερο αυτοκίνητο της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή τη λογική θα βασίζεται και η έκδοση για εκδρομικούς χαρακτήρες, όπου θα μπορεί ένα ζευγάρι να κατασκηνώσει και να κοιμηθεί άνετα μέσα στο ρουμανικό μοντέλο. Μη φανταστείτε πουπουλένιο κρεβάτι, τηλεόραση curved και πολυτέλειες, αλλά το Jogger Camper Van θα είναι ένα εργαλείο με χαμηλή τιμή αγοράς έτσι ώστε να καλύπτονται βασικές ανάγκες κατασκήνωσης της παρέας.

Το Jogger έρχεται με έναν 3κύλινδρο 1.000αρη TCe 110 ίππων και 200 Nm στις 2.900 σ.αλ., ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Υπάρχει και ένας διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG) 1.000 κ.εκ. που παράγει 100 ίππους και περιορίζει την κατανάλωση σε 7,6 λίτρα./100 χλμ. Η αυτονομία φτάνει τα 1.000 χλμ. χάρη στο ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και στο ρεζερβουάρ βενζίνης 50 λίτρων.

Advertisement

Αυτό θα είναι και το όπλο (η μεγάλη αυτονομία) για την έκδοση Camper Van που αργότερα θα υποδεχθεί και μια υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα κιβώτιο multi-mode χωρίς συμπλέκτη. Στην Ελλάδα το απλό Jogger θα ξεκινά περίπου από τις 17.000 ευρώ στα τέλη του έτους που θα λανσαριστεί, ενώ πιθανότατα μέσα στο 2023 θα δούμε και το Camper Van (πιθανό και στη χώρα μας) με ελαφρώς αυξημένη τιμή αγοράς σε σχέση με το επταθέσιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε και ποια ηλεκτρικά Renault και Dacia έρχονται στην Ελλάδα
Δοκιμή: Dacia Sandero Streetway 1.0 TCe 100 PS LPG
Νέο Dacia Duster: Εντυπωσιακό, σκληροτράχηλο και με ασυναγώνιστο value for money