Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Cupra Formentor VZ5 φοράει Goodyear Eagle F1 SuperSport

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Cupra Formentor VZ5 φοράει Goodyear Eagle F1 SuperSport

ΝΕΑ

Το Cupra Formentor VZ5 φοράει Goodyear Eagle F1 SuperSport

ΝΕΑ

Η Cupra επέλεξε το ελαστικό Goodyear Eagle F1 SuperSport ως εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης στο πιο ισχυρό αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία, το μοντέλο Formentor VZ5.

Advertisement
Advertisement

Το ισχυρό Cupra Formentor VZ5 των 390 ίππων αποτελίται το κορυφαίο μοντέλο της ισπανικής φίρμας, το οποίο ηγείται της σπορ σειράς crossover Formentor. Η Cupra θα κατασκευάσει μόνο 7.000 Formentor VZ5, καθιστώντας το έτσι ιδιαίτερα εκλεκτό και συλλεκτικό.

Τα ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperSport θα τοποθετηθούν στο ισχυρό μοντέλο της Cupra από το εργοστάσιο στο μέγεθος 255/35 για τους τροχούς των 20 ιντσών.

Η ισπανική φίρμα ζήτησε από τη Goodyear ένα ανθεκτικό ελαστικό με εξαιρετική συμπεριφορά στο στεγνό οδόστρωμα και να χαρίζει μικρές αποστάσεις για την ακινητοποίηση του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ο οδηγός του Cupra Formentor VZ5 πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του μοντέλου και σε βρεγμένο τερέν.

Η Goodyear χρησιμοποίησε το βραβευμένο της ελαστικό Eagle F1 SuperSport ως βάση, ενώ μετά από 18 μήνες στενής συνεργασίας με την Cupra, το ελαστικό προσαρμόστηκε ειδικά στις απαιτήσεις του εκρηκτικού Formentor VZ5.

Advertisement

Η υψηλή απόδοση του ελαστικού υπογράφονται από ορισμένες τεχνικές καινοτομίες, που βοηθούν το ελαστικό να προσφέρει κορυφαία πρόσφυση τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό οδόστρωμα, καθώς και το ανθεκτικό προφίλ.

Η συνεργασία της Cupra με την Goodyear επεκτείνεται έως και μέσα στο αγωνιστικό grid. Η Goodyear παρέχει ελαστικά σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και σε αρκετά πρωταθλήματα, μεταξύ άλλων και στην ομάδα της Cupra, που συμμετέχει στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα αγώνων Pure ETCR.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Cupra Leon e-Hybrid
Η Cupra αποκάλυψε το ηλεκτρικό Born
Δοκιμή: Cupra Formentor VZ vs Ford Puma ST