Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το χειροκίνητο κιβώτιο έσωσε την Porsche 718! (+video)

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το χειροκίνητο κιβώτιο έσωσε την Porsche 718! (+video)

ΝΕΑ

Το χειροκίνητο κιβώτιο έσωσε την Porsche 718! (+video)

ΝΕΑ

Στην εποχή που τα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων κυριαρχούν, ένα με χειροκίνητο μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κώλυμα για τον κλέφτη.

Advertisement
Advertisement

Αυτό συνέβη στη Βηθεσδά, την πόλη του Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν μία ομάδα επίδοξων κλεφτών μίας Porsche 718 Boxster τα παράτησαν, διότι τους καθυστέρησε το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων της.

Η ιστορία ξεκίνησε με τον κάτοχο του γερμανικού μοντέλου, Μίο Μάουνγκ να δέχεται απειλή για τη ζωή του από μασκοφόρους με πιστόλι. Όλα καταγράφηκαν από την κάμερα της 718. Μόνο ένα πρόσωπο φάνηκε καθαρά από τους δράστες.

Όπως αποδείχθηκε, κανείς τους δεν ξέρει από… λεβιέ. Αφού απείλησαν τον Μάουνγκ σταματώντας δίπλα του με ένα κόκκινο Nissan X-Trail, δύο προσπάθησαν να εκκινήσουν την Porsche, αλλά αμφότεροι απέτυχαν παταγωδώς. Συνολικά, τρεις απείλησαν τον κάτοχο της 718 με όπλο, περικυκλώνοντάς τον.

Advertisement
Advertisement

Βλέποντας ότι χάνουν πολύ χρόνο με το να κουνήσουν την Porsche και πως σύντομα θα κινούσαν υποψίες, οι επίδοξοι κλέφτες ματαίωσαν την αποστολή τους, μπήκαν στο X-Trail και έφυγαν.

Ο Μάουνγκ μαρτύρησε πως έτρεξε αμέσως στο κοντινότερο εστιατόριο που υπήρχε και στιγμές μετά άκουσε έναν πυροβολισμό, αλλά δεν κατάλαβε από πού προήλθε.

Η κρατική αστυνομία πιστεύει ότι οι δράστες ίσως ακολούθησαν τον κάτοχο της 718 νωρίτερα μέσα στη μέρα, με σκοπό να δουν πού θα παρκάρει ώστε να τον περιμένουν όταν γυρίσει να του κλέψουν τα κλειδιά και το αυτοκίνητο. Επιβεβαίωσε μάλιστα η αστυνομία, ότι το Nissan X-Trail που οδηγούσαν ήταν επίσης κλεμμένο.

Advertisement

Η τακτική αυτή έχει ακολουθηθεί από αρκετούς δράστες τον τελευταίο καιρό, αφού δεν είναι το μοναδικό συμβάν που έλαβε χώρα με αυτή τη σειρά γεγονότων.

Καλύτερα όσοι έχουν ακριβά, πολυτελή και σπάνια μοντέλα, να προσέχουν λίγο περισσότερο για το τί συμβαίνει γύρω τους.

Advertisement

Ιδανικά, να έχουν χειροκίνητο σασμάν, ποτέ δεν ξέρεις!

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα
Ποια είναι τα αυτοκίνητα που δεν θέλουν οι κλέφτες;
Πως να βρείτε το κλεμμένο σας αυτοκίνητό με έξυπνο τρόπο

Advertisement