Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως να βρείτε το κλεμμένο σας αυτοκίνητό με έξυπνο τρόπο

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως να βρείτε το κλεμμένο σας αυτοκίνητό με έξυπνο τρόπο

ΝΕΑ

Πως να βρείτε το κλεμμένο σας αυτοκίνητό με έξυπνο τρόπο

ΝΕΑ

Η κλοπή αυτοκινήτου εμπλέκει τον ιδιοκτήτη σε μία απίστευτη περιπέτεια. Όμως η λύση μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις.

Advertisement
Advertisement

Στις μέρες μας, που οι κλοπές αυτοκινήτων έχουν πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας, οι συσκευές παρακολούθησης μέσω GPS είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης ώστε να έχει κάποιες ελπίδες να βρει το όχημά του.

Κάτι τέτοιο γίνεται και μέσω των AirTags της Apple τα οποία δείχνουν που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το όχημα στην οθόνη του κινητού.

Ο 23χρονος Jayy Robinson στην Βρετανία όμως δεν είχε AirTags στα δύο οχήματά του που εκλάπησαν πριν από λίγο καιρό.

Advertisement
Advertisement

Ένας κλέφτης διέρρηξε το σπίτι του, βρήκε τα κλειδιά του Seat και του Volkswagen Golf, τα έκλεψε και τελικά έφυγε με τα δύο αυτοκίνητα.

Ο Robinson επικοινώνησε με την αστυνομία, αλλά αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια στο διαδίκτυο, ελπίζοντας ότι κάποιος θα έβρισκε τα αυτοκίνητά του.

Και το έκαναν, καθώς ένας φίλος έπεσε πάνω σε μια ιστορία στο Snapchat, όταν ένα ανώνυμο άτομο προσπαθούσε να πουλήσει ένα Seat που έμοιαζε πολύ με αυτό του Robinson.

Advertisement

Οι δύο αποφάσισαν να συνομιλήσουν με τον πωλητή, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο.

Ο κλέφτης ζήτησε 2.000 λίρες για να επιστρέψει το αυτοκίνητο, χωρίς να γνωρίζει ότι οι δύο αυτόκλητοι ντετέκτιβ πραγματοποιούσαν ήδη μια έξυπνη έρευνα για να προσδιορίσουν την τοποθεσία του αυτοκινήτου.

Advertisement

Χρησιμοποίησαν λεπτομέρειες που εμφανίζονταν στα πλάνα που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο κλέφτης, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος ενός συγκροτήματος κατοικιών σε έναν κάδο απορριμμάτων, για να βρουν την κατά προσέγγιση τοποθεσία των οχημάτων.

Μετά από μερικές διαδικτυακές αναζητήσεις, πέρασαν στο Google Earth για να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία στον χάρτη. Τελικά προσδιόρισαν πού ήταν σταθμευμένα τα οχήματα, οπότε ο Robinson επικοινώνησε και πάλι με την αστυνομία, ζητώντας βοήθεια για την ανάκτησή τους.

Τελικά αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, οπότε πήγε στο σημείο που αναφέρθηκε και βρήκε το Seat παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου. Μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Advertisement

Το Volkswagen Golf δεν ήταν εκεί, αλλά ο άνδρας ήλπιζε ότι η αστυνομία θα βοηθούσε να ανακτήσει και το δεύτερο αυτοκίνητό του. Προς το παρόν πάντως το Golf αγνοείται, αν και η μέθοδος του Robinson δείχνει ότι υπάρχουν έξυπνα κόλπα για να παγιδευτούν οι κλέφτες.

Βέβαια η αναζήτηση του οχήματος από τον ιδιοκτήτη δεν είναι κάτι που συνιστάται, καθώς εγκυμονεί κινδύνους. Όμως όταν τα πράγματα φθάνουν στο απροχώρητο, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον να πάρει πρωτοβουλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τι κλέβουν πλέον απο το αγαπημένο τους αυτοκίνητο
Τι γίνονται τα κλεμμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα;
Ποια είναι τα αυτοκίνητα που δεν θέλουν οι κλέφτες;

 

.