Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mountune αναβαθμίζει τα Ford Fiesta ST και Puma ST

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mountune αναβαθμίζει τα Ford Fiesta ST και Puma ST

ΝΕΑ

H Mountune αναβαθμίζει τα Ford Fiesta ST και Puma ST

ΝΕΑ

Οι κορυφαίες εκδόσεις των Fiesta και Puma μεταμορφώνονται, χάρη στη βοήθεια του Βρετανού βελτιωτή Mountune.

Advertisement
Advertisement

H φίρμα με έδρα το Essex έχει γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό χάρη στα κιτ βελτίωσης που προσφέρει ανά καιρούς, τα οποία τοποθετούνται ως επί το πλείστον σε μοντέλα της Ford και εξασφαλίζουν βελτιωμένες ιπποδυνάμεις και επιδόσεις.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν τα κιτ m235 και m260, τα οποία έχουν δημιουργηθεί για να καλύψουν τις ανάγκες των κατόχων Fiesta και Puma ST, οι οποίοι θεωρούν μη ικανοποιητική την εργοστασιακή ισχύ των 200 PS που προσφέρει ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1,5 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη περίπτωση, η ισχύς αυξάνεται στους 234 PS, με τη ροπή να σκαρφαλώνει από τα 290 Nm στα 350 Nm, ενώ στη δεύτερη έχουμε μέγιστη απόδοση που κυμαίνεται ανάμεσα στους 250-260 PS, ανάλογα το πρόγραμμα, ενώ η ροπή φτάνει τα 365 Nm. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω οι τεχνικοί της Mountune έχουν τοποθετήσει νέο σύστημα εισαγωγής αέρα και μεγαλύτερο εναλλάκτη (intercooler).

Και τα δύο κιτ αναβάθμισης προσφέρουν επίσης διαφορετικό και σαφώς πιο «επιθετικό» ήχο της εξάτμισης, αναβαθμισμένο launch control καθώς και βελτιστοποιημένη λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων χωρίς να σηκώνεις το πόδι από το γκάζι (no-lift shift). Οι χρήστες μέσω θύρας Bluetooth OBD ή της εφαρμογής Smartflash θα μπορούν να διαχειρίζονται τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, ενώ το κόστος είναι σχετικά χαμηλό, καθώς ανέρχεται στις 575 και 675 λίρες αντίστοιχα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το τελευταίο δημιούργημα της Hofele είναι και το πιο συναρπαστικό
Ακόμα δεν την είδαμε και στις ΗΠΑ έχουν έτοιμο bodykit για τη Μaserati MC20
Αυτή η 6τροχη Mercedes X-Class είναι πραγματική