Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το BAC Mono σε έκδοση με κυψέλες υδρογόνου

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το BAC Mono σε έκδοση με κυψέλες υδρογόνου

ΝΕΑ

Το BAC Mono σε έκδοση με κυψέλες υδρογόνου

ΝΕΑ

Η BAC ετοιμάζει συνεργατικά την έκδοση του Mono που θα κινείται αποκλειστικά με υδρογόνο και η οποία δεν αποκλείεται να είναι και η μοναδική διαθέσιμη του μοντέλου στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται με τη Viritech που εδρεύει στη MIRA για να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο Mono FCEV.

Η Viritech, η οποία εξελίσσει ένα supercar 1100 ίππων με τεχνολογία κυψελών καυσίμου στο τεχνολογικό πάρκο MIRA, έχει λάβει χρηματοδότηση μέσω του Niche Vehicle Network Feasibility Study Grant. Την τεχνογνωσία της θα τη χρησιμοποιήσει για να διερευνήσει τη σκοπιμότητα εφοδιασμού με κυψέλες καυσίμου, αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η BAC συμμετέχει στο project παρέχοντας το Mono ως βάση για την εξέλιξη του και λέει πως το τελικό προϊόν, αν και δεν θα τροφοδοτείται πλέον από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων με 330 ίππους, θα συνεχίσει να «υποστηρίζει τις αρχές της BAC για ασυμβίβαστες επιδόσεις και εμπειρία οδηγού». Οι τεχνικές λεπτομέρειες του Mono FCEV παραμένουν άγνωστες.

Όπως και το πότε σκοπεύουν οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες να αποκαλύψουν το αποτέλεσμα των ερευνών τους, από το οποίο θα κριθεί και το αν θα είναι μόνο ένα πρωτότυπο ή θα προωθηθεί στην παραγωγή του αυτοκινήτου. Για τους ιθύνοντες της BAC, αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα ήταν και απίθανο η υδρογονοκίνητη να είναι και η μοναδική έκδοση διαθέσιμη του μοντέλου στο μέλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το BAC Mono είναι το καλύτερο αυτοκίνητο πίστας (video)
BAC Mono R: Το αντίπαλο δέος των supercars
Audi R8: Προτού γίνει ηλεκτρικό… θα κάνει θόρυβο

Advertisement

 

 

 

Advertisement