Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BAC… to the future!

Ελλάδα 22:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BAC… to the future!

ΝΕΑ

BAC… to the future!

ΝΕΑ

Η βρετανική φίρμα αποκαλύπτει τη νέα γενιά του μονοθέσιου, αγωνιστικών προδιαγραφών, Mono.

Advertisement
Advertisement

Οι επίσημες πρεμιέρες από την Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Μοντερέι έρχονται πυκνά και γρήγορα και το πιο πρόσφατο όχημα που θα παρουσιαστεί είναι το νέο BAC Mono.

Αν και φέρει πολλές ομοιότητες με το μοντέλο που ήδη γνωρίζουμε, έχει υποστεί εκτεταμένες ενημερώσεις και βελτιώσεις, διατηρώντας την ίδια αγαπημένη, ελαφριά και… μονοθέσια φιλοσοφία.

Η δύναμη του BAC Mono της νέας εποχής, είναι ένας τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας 2,5 λίτρων που ανεβάζει στροφές στις 8.000 rpm και αποδίδει 311 ίππους και 313 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το νέο Mono έχει λιγότερη ισχύ από το απερχόμενο μοντέλο, που έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,3 λίτρων με 332 ίππους και επίσης σημαίνει ότι έχει λιγότερους από τους 342 ίππους που αποδίδει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας Mountune 2,5 λίτρων του Mono R.

Η βρετανική εταιρεία υποστηρίζει ότι ο κινητήρας του μοντέλου του 2024, περιλαμβάνει σφυρηλατημένες μπιέλες και έμβολα, εκκεντροφόρους άξονες και αναβαθμισμένα ελατήρια βαλβίδων, βελτιωμένο σύστημα επαγωγής με μεμονωμένα σώματα γκαζιού και νέο κιβώτιο αέρα από ανθρακονήματα, καθώς και βελτιστοποιημένη εισαγωγή από ανθρακονήματα.

Advertisement

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας συνεργάζεται με ένα εξατάχυτο διαδοχικό κιβώτιο ταχυτήτων με ρυθμιζόμενες σχέσεις μετάδοσης που κινεί τους πίσω τροχούς.

Όλα τα πάνελ αμαξώματος του Mono είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, με έγχυση γραφενίου, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος μόλις 570 κιλών!

Advertisement

Αυτή η λεπτομέρεια, του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ/ώρα, σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα.

Η BAC έχει εξοπλίσει το αυτοκίνητο με αμφίδρομα ρυθμιζόμενα αγωνιστικά αμορτισέρ και στις τέσσερις γωνίες, καθώς και ένα ρυθμιζόμενο σύστημα διπλών ψαλιδιών που ενεργοποιείται με ωστήρα. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να αγοράσουν το νέο Mono με συγκεκριμένα ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R που έχουν κατασκευαστεί, ειδικά για αυτό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Καλπάζει» η BYD στην παγκόσμια αγορά
H Ford Mustang GTD δίνει πόνο στα ευρωπαϊκά supercars (+video)
H εταιρεία που επιμένει στo diesel