Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BAC Mono R: Το αντίπαλο δέος των supercars

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BAC Mono R: Το αντίπαλο δέος των supercars

ΝΕΑ

BAC Mono R: Το αντίπαλο δέος των supercars

ΝΕΑ

Η βρετανική BAC παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ το Mono R που ουσιαστικά αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του Mono.

Advertisement
Advertisement

 

Η ιδιαίτερη αυτή κατασκευή επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά έχοντας περισσότερη ισχύ και ακόμα μικρότερο βάρος. Σε σχέση με το εικονικό Mono, η έκδοση R διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,5 λίτρων, που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Mountune, που μπορεί να καυχιέται ότι είναι ο ισχυρότερος που έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής. Και όχι άδικα θα λέγαμε καθώς αποδίδει τώρα +35 ίππους σε σχέση με το «απλό» Mono, φτάνοντας τους 345 PS ή πιο απλά 138 ίπποι/λίτρο. Σε συνδυασμό με το εξωφρενικά χαμηλό βάρος του Mono R, που φτάνει τα 555 κιλά, οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές: 0-96 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 274 km/h.

Advertisement
Advertisement

H BAC αναφέρει πως το Mono R έχει σχεδιαστεί από το μηδέν, ενώ σε σχέση με το Mono, έχει μειωθεί κατά 20 χιλιοστά το ύψος και έχει αυξηθεί το μήκος (+25 mm).  Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού είναι το νέο εμπρός ρύγχος, τα κεντρικά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα και το σύστημα εισαγωγής αέρα τύπου ram, εμπνευσμένο από την Formula 1. Για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα εμπλουτισμένο με γραφίτη, για να διατηρηθεί χαμηλά το βάρος, το πλαίσιο και κομμάτια της μετάδοσης είναι κατασκευασμένα από μαγνήσιο, το πάτωμα από carbon, η εξάτμιση από τιτάνιο, ενώ φυσικά δεν λείπουν τα carbon-κεραμικά φρένα με δαγκάνες της AP Racing.

Advertisement

Για την βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά του Mono R, οι τεχνικοί της BAC άλλαξαν την γεωμετρία της ανάρτησης, τοποθέτησαν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins, μετέφεραν χαμηλότερα το ρεζερβουάρ όπως και την μπαταρία, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν τα ελαστικά Pirelli Trofeo R. Η τιμή του BAC Mono R φτάνει τις €200.000, αλλά μην ανησυχείτε για αυτό, καθώς έχουν προπωληθεί και τα 30 μοντέλα της συνολικής παραγωγής.

Advertisement