Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το BAC Mono είναι το καλύτερο αυτοκίνητο πίστας (video)

Ελλάδα 0:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το BAC Mono είναι το καλύτερο αυτοκίνητο πίστας (video)

ΝΕΑ

Το BAC Mono είναι το καλύτερο αυτοκίνητο πίστας (video)

ΝΕΑ

Το BAC Mono υπάρχει σχεδόν μια δεκαετία τώρα και μετά την πρόσφατη ανανέωσή του, παραμένει το πλέον συναρπαστικό αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγήσει κανείς σε πίστα.

Advertisement
Advertisement

Όταν το BAC Mono παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αγορά, ήταν εξοπλισμένο με ένα τετρακύλινδρο Ford Duratec 2,3 λίτρων ο οποίος με τις επεμβάσεις της Cosworth εμφάνιζε απόδοση 286 ίππων στις 8.700 σ.α.λ.

Η BAC αναβάθμισε το 2015 αυτοκίνητο με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων που εμφάνιζε απόδοση 304 ίππων. Συνδυασμένο με αυτόν τον κινητήρα είναι ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο που χρησιμοποιήθηκε στη Formula 3, το οποίο έχει εξελιχθεί από την Hewland και στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Το αποτέλεσμα πάντως δικαιώνει όσους έχουν επιλέξει το BAC Mono για τη διασκέδασή τους σε πίστα αγώνων, μια και είναι πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση για τέτοια χρήση. Αυτό ακριβώς υπογραμμίζουν και οι συντελεστές της εκπομπής Throttle House που βάζουν το αυτοκίνητο στην πίστα και φαίνεται πως αυτό που εισπράττουν ως αίσθηση, είναι πραγματικά ιδιαίτερο.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια ενός γρήγορου γύρου στην πίστα που χρησιμοποίησαν οι YouTubers, το BAC έθεσε έναν καταιγιστικό χρόνο 1:07,52″, με το αμέσως επόμενο αυτοκίνητο σε χρόνο στην ίδια πίστα, να είναι η Chevrolet Camaro ZL1 που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:11,12″. Είναι γεγονός πως το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου είναι υψηλό, ξεπερνώντας τα 300.000 δολάρια στις ΗΠΑ αλλά αυτό που αγοράζει κανείς, είναι δίχως αμφιβολία το καλύτερο που θα μπορούσε για μια χρήση που περιλαμβάνει αρκετή οδήγηση σε πίστα– αν όχι αποκλειστική οδήγηση στην πίστα, με ένα αυτοκίνητο που έχει έγκριση τύπου για κίνηση σε δημόσιους δρόμους.

Δείτε ακόμα: 

Advertisement

Πύραυλος εδάφους- εδάφους το νέο BAC Mono

H Lotus Elise σε συλλεκτική έκδοση 

Advertisement

Δημοπρασία για μια σπάνια Lotus Esprit Turbo