Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi “ψήφισε” Ελλάδα… (video)

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Audi “ψήφισε” Ελλάδα… (video)

ΝΕΑ

Η Audi “ψήφισε” Ελλάδα… (video)

ΝΕΑ

Το Audi RS e-tron GT prototype σε ελληνικούς δρόμους. Ο ηλεκτρικός πύραυλος της Audi… προσγειώθηκε στο νησί της Ρόδου, χαρίζοντάς μας μερικές μοναδικές εικόνες.

Advertisement
Advertisement

Ήλιος, θάλασσα, και πολιτισμός. Αυτό το τρίπτυχο, που έχει κάνει γνωστή τη χώρα μας σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, ώθησε την Audi να φέρει προς τα μέρη μας τον… ηλεκτρικό πύραυλο Audi RS e-tron GT prototype, στις αρχές Νοεμβρίου.

Όπως είναι ευλογοφανές, το NewsAuto έδωσε το «παρών» στο νησί της Ρόδου, με τον Γιάννη Τσιρογιάννη να βιώνει… από πρώτο χέρι τις συγκλονιστικές επιδόσεις του πρωτότυπου RS e-tron GT.

Το μοντέλο περιηγήθηκε στους νησιώτικους δρόμους, μαγνητίζοντας τα βλέμματα. Ναι μεν ήταν ντυμένο με έναν “καμουφλαρισμένο μανδύα“, ο τελευταίος, ωστόσο, ήταν αδύνατο να “κρύψει” τις επιβλητικές διαστάσεις του ηλεκτρικού supercar, με έμφαση στην αεροδυναμική.

Advertisement
Advertisement

Απαρατήρητα, ακόμα και στον πιο… αδιάκριτο παρατηρητή, δεν μπορούσαν να περάσουν και τα φουσκωμένα φτερά, οι επιβλητικοί τροχοί και τα προηγμένα φωτιστικά σώματα.

Τάσεις μυστικισμού εξέπεμπε και το εσωτερικό, το οποίο είχε καλυφτεί απ’ άκρη σ’ άκρη με μια σκούρα επένδυση.

Advertisement

Κανένα καμουφλάζ, όμως, δεν μπορούσε να αποκρύψει τις υπερ-ηχητικές επιδόσεις του τετράθυρου κουπέ. Αυτές οφείλονται στους δύο ηλεκτροκινητήρες, η οποίοι στη λειτουργία overboost (διάρκεια 3,5 sec) παράγουν 646 άλογα.

Advertisement

Η ροπή αντιστοιχεί σε 830 Nm, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα “έρχεται” σε μόλις 3,3 sec.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ενσωματώνει ρυθμιζόμενη σε τρία στάδια ενεργητική αερανάρτηση, e-quattro τετρακίνηση με δυνατότητα μεταφοράς του 100% της ροπής σε κάθε άξονα ξεχωριστά και πίσω ηλεκτροκτρονικά μπλοκέ διαφορικά.

Το Audi RS e-tron GT αναμένεται να αποκαλυφθεί στις αρχές του 2021.

Advertisement

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η Audi από την επίσκεψή της στη Ρόδο, συνοδεία των Audi etron RS GT Prototype:

Διαβάστε επίσης:

 Αναβαθμίσεις για το Audi e-tron

Δημοπρατείται σπάνιο κουπέ Auto Union

Νέο Audi TTS Competition plus με 320 ίππους