Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρατείται σπάνιο κουπέ Auto Union

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρατείται σπάνιο κουπέ Auto Union

ΝΕΑ

Δημοπρατείται σπάνιο κουπέ Auto Union

ΝΕΑ

Η γερμανική Auto Union πολύ πριν την μετενσάρκωσή της σε Audi είχε δημιουργήσει υψηλά στάνταρ ποιότητας και τεχνολογίας όπως αποδεικνύει και ένα σπάνιο Auto Union 1000 S σε άριστη κατάσταση που θα δημοπρατηθεί σύντομα

Advertisement
Advertisement

Στις σχετικές διαφημίσεις της εποχής το Auto Union 1000 S περιγραφόταν ως ένα στιλάτο δίθυρο κουπέ που έφερνε μια νέα εποχή στην άνεση και την πολυτέλεια στην μεσαία κατηγορία.

Οι έντονες καμπύλες, το προφίλ σταγόνας και τα στρογγυλά φανάρια είναι στοιχεία που φανερώνουν πως ο σχεδιασμός του είναι επηρεασμένος από αυτόν του Volkswagen Beetle. Για τα δεδομένα της δεκαετίας του ’60 όπου και κυκλοφόρησε το 1000 S το εσωτερικό του είχε αρκετά στοιχεία πλούσιων παροχών όπως για παράδειγμα το αναλογικό ρολόι αλλά και το ραδιόφωνο της Motorola. Επίσης ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός δημιουργούσε τις συνθήκες για ένα αρκετά ευρύχωρο εσωτερικό με δεδομένο το μέγεθος αλλά και το είδος του αυτοκινήτου.

Auto Union 1000 S

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό του 1000 S ζει ένας τρικύλινδρος 1.000άρης κινητήρας 58 ίππων ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων προσφέροντας αξιόλογες για την εποχή επιδόσεις στο βάρους 900 κιλών κουπέ, όπως για παράδειγμα τα 135 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Η τετρακίνηση δεν ήταν ακόμα συνώνυμο της φιλοσοφίας της εταιρίας όμως το 1000 S είχε την αρκετά πρωτοποριακή για την εποχή μπροστινή κίνηση η οποία προσέφερε πιο κόμπακτ μηχανική διάταξη προς όφελος των διαθέσιμων χώρων αλλά και καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά. Το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες είναι αυτό που θα διατεθεί σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί από τον αμερικάνικο οίκο Mecum το προσεχή Ιανουάριο.

Auto Union 1000 S

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Το πολεμικό Audi RS6-R Avant της ABT

Advertisement

Audi RS6 GTO: Με αγωνιστικές πινελιές από το παρελθόν

Πόσο πωλείται το θρυλικό Audi Quattro του ’80;

 

Advertisement