Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Audi TTS Competition plus με 320 ίππους

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi TTS Competition plus με 320 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Audi TTS Competition plus με 320 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μοντέλο υιοθετεί ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση, αντίστοιχα “αθλητικό” εσωτερικό και διακρίνεται για τις ισχυρές του επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Μετά την αποκάλυψη του Audi TT στη δυναμική έκδοση “S line competition plus”, η εταιρεία με έδρα το Ίνγκολσταντ απομάκρυνε την κουκούλα και στο ακόμα πιο ισχυρό Audi TTS competition plus.

Η εν λόγω έκδοση τροφοδοτείται από έναν ακόμη πιο ισχυρό βενζινοκινητήρα TFSI ο οποίος αποδίδει 30 περισσότερους ίππους από το… απλό TTS (290). Συγκεκριμένα, το μοτέρ παράγει 320 ps, η ροπή αντιστοιχεί σε 400 Nm και συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (S Tronic), το οποίο στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (AWD).

Advertisement
Advertisement

Ως εκ τούτου, το TTS Competition Plus coupe επιταχύνει στα 100 χλμ. από στάση σε 4,5 sec, ενώ στην έκδοση Roadster απαιτούνται 4,8. Περί τελικής ταχύτητας ο λόγος, αυτή είναι ηλεκτρικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό συναντώνται LED κεντρικοί προβολείς, φιμέ τζάμια, κόκκινες δαγκάνες φρένων και 20άρες μαύρες ζάντες των 10 ακτίνων. Επιπροσθέτως, παρατηρείται αφθονία στιλιστικών στοιχείων σε μαύρο χρώμα, μεταξύ των οποίων η επιβλητική πίσω αεροτομή και τα λογότυπα της Audi στο εμπρός και πίσω μέρος. Όσον αφορά τα διαθέσιμα χρώματα αμαξώματος, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα Chronos gray, glacier white, tango red και turbo blue.

Advertisement

Εντός της καμπίνας δεσπόζει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, αποκλειστικά δερμάτινες (Nappa) επενδύσεις, ενώ στα καθίσματα προσδίδουν μια όμορφη, στιλιστική νότα οι ραφές σε κόκκινο ή μπλε χρώμα, όπως και τα λογότυπα “S” στα προσκέφαλα. Τα παραπάνω χρώματα, ακόμη, είναι ευδιάκριτα σε κεντρική κονσόλα, επιλογέα ταχυτήτων, αεραγωγούς και στο τιμόνι, το οποίο είναι επενδυμένο με Alcantara και δέρμα, ενώ χάρη στη flatbottomed δομή του «κουμπώνει» ιδανικά στα χέρια του οδηγού.

Advertisement

Σε μεταγενέστερο χρόνο, το πορτφόλιο του Audi TTS Competition plus (σ.σ. όπως και του Audi TT) θα εμπλουτιστεί και από ένα πακέτο με λεπτομέρειες σε μπρούτζινο χρώμα (bronze selection). Αυτές θα έχουν δεσπόζουσα παρουσία στα καθίσματα, την κεντρική κονσόλα, τους αεραγωγούς, στο έμβλημα της Audi και στις ζάντες, ενώ το αμάξωμα θα διατίθεται στα χρώματα chronos gray, glacier white, και mythos black.

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία εντός των επόμενων ημερών (σ.σ. στη Γερμανία), με την τιμή της έκδοσης coupe ν’ αντιστοιχεί σε 61.000 ευρώ και της Roadster σε 63.700 ευρώ -αμφότερες προ φόρων.

Advertisement

Όσοι, τέλος, επιλέξουν το πακέτο “Bronze Selection” θα κληθούν να βγάλουν από την… τσέπη τους επιπλέον 6.190 και 4.490 ευρώ, για το Audi TT και Audi TTS αντίστοιχα. Οι παραδόσεις των τελευταίων θα αρχίσουν την άνοιξη του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Οδηγούμε το Audi RS Q8

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Audi e-tron Sportback στην Ελλάδα;

Δοκιμή: Audi Q8 50 TDI quattro