Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi e-tron Sportback στον δρόμο (+video)

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi e-tron Sportback στον δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Το Audi e-tron Sportback στον δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Το μοντέλο της Audi συνδυάζει επιδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ διακρίνεται και για την ευρυχωρία του.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι, από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου το Audi etron Sportback, το οποίο ξεχωρίζει για τη σπορ αισθητική του, την ευρυχωρία και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το ηλεκτρικό μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, οι οποίες, αμφότερες, τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έναν σε κάθε άξονα. Η 50 quattro αποδίδει 313 ίππους και 540 Nm ροπής, με την ισχυρότερη 55 quattro να απολαμβάνει ιπποδύναμη 408 ίππων, την ίδια ώρα που η ροπή αντιστοιχεί σε 561 Nm.

e-tron Sportback

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη έκδοση ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 71 kWh, με μέγιστη αυτονομία 347 χλμ., ενώ η δεύτερη μια μπαταρία των 95 kWh που της επιτρέπει να διανύσει 446 χλμ., με μια φόρτωση.

Αναφορικά με τις επιδόσεις, το 50 quattro επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,8 sec, το 55 quattro δεν χρειάζεται παραπάνω από 5,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 190 και 200 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Advertisement

Κύριο χαρακτηριστικό διαφοροποίησης της Sportback έκδοσης, από το «απλό» e-tron είναι το πίσω μέρος όπου φέρει coupe στιλ. Επιπροσθέτως, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν βελτιστοποιήσει την αεροδυναμική του μοντέλου, συνθέτοντας έναν εντυπωσιακό συντελεστή (cd: 0,25, καλύτερος από του etron).

Το πορτ-παγκάζ, τέλος, φέρει χωρητικότητα 615 λίτρων, στο εσωτερικό επικρατεί μια hightech ατμόσφαιρα, ενώ ο οδηγός εξυπηρετείται από μια ποικιλία συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Advertisement

Δείτε το Audi e-tron Sportback να περιηγείται στους δρόμους:

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Το Audi RS Q8 της ABT έχει 730 ίππους

Δοκιμή: Audi SQ2 TFSI Quattro

Περισσότερες λεπτομέριες για το ανανεωμένο Audi Q2