Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi RS Q8 της ABT έχει 730 ίππους!

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi RS Q8 της ABT έχει 730 ίππους!

ΝΕΑ

Το Audi RS Q8 της ABT έχει 730 ίππους!

ΝΕΑ

Το RS Q8 είναι το απόλυτο SUV σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις και ως τέτοιο, δεν θα μπορούσε να μην «απασχολήσει» το βελτιωτικό οίκο ABT που ασχολείται ως επί το πλείστον με τα μοντέλα του Γερμανικού Ομίλου VW, μέλος του οποίου είναι και η Audi.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το εμπρόσθιο καπό, βρίσκεται ένα 4λίτρο twin-turbo V8 σύνολο, με συμπίεση 10:1 και τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο.

Κάπως έτσι, στις 6.000 σ.α.λ. η απόδοση των 600 ίππων μοιάζει απόλυτα λογική και αναμενόμενη. Το 8άρι κιβώτιο Tiptronic μεταφέρει τη δύναμη του κινητήρα στο σύστημα τετρακίνησης Quattro. Με αυτά τα δεδομένα, τα 100 χλμ./ώρα από στάση, έρχονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Οι τροχοί των 22 ιντσών είναι σε πρώτο πλάνο αναφορικά με την ευθύνη της πρόσφυσης, ενώ και η ανάρτηση που αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους εμπρός και πίσω.

Advertisement
Advertisement

Η ABT Sportsline με έδρα το Kempten είναι μία από τις εταιρείες που ασχολούνται με την περαιτέρω αναβάθμιση των δυνατών αυτών μοντέλων. Ο Γερμανικός βελτιωτικός οίκος, προσφέρει δύο στάδια αναβάθμισης της απόδοσης για την κορυφαία εκδοχή του μεγάλου SUV της Audi. Το πρώτο εμφανίζει αύξηση της απόδοσης στους 691, ενώ το δεύτερο πακέτο, στέλνει τη μέγιστη τιμή της ισχύος στους 730 ίππους. Σε αυτό το δεύτερο και δυνατότερο στάδιο, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, είναι διαδικασία που διαρκεί μόλις 3,4 δευτερόλεπτα.  Μέσα στα βελτιωτικά πακέτα της ΑΒΤ, διακρίνονται και οι αναβαθμίσεις στο σύστημα εξαγωγής, με ενεργά διαφράγματα αλλά και οι τροχοί ελαφρού κράματος που έχουν φτάσει έως και τις 23 ίντσες.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

H ABT “αγριεύει” το υβριδικό Audi Q5

Οδηγούμε το Audi RS Q8

Advertisement

Audi A3 4πορτο coupe: Ανταγωνισμός για τη Mercedes CLA

 

 

Advertisement